Cleaning Show Londen

Actueel -

Vorige week bezochten onze Product Experts Rutger Kerkdijk en Edwin Stenekes de Cleaning Show in Londen. In onderstaande blog vertellen ze jullie alles over de producten en innovaties die ze daar hebben gezien.

Nilfisk Liberty A50

Rutger over de nieuwe Nilfisk Liberty A50: ‘’In onze nieuwsbrief schreven wij eerder al over de introductie van de Liberty A50. De eerste robot van Nilfisk binnen het Horizon programma. In Londen zagen wij deze voor het eerst in werking. Gebaseerd op de Nilfisk SC1500 stand-on schrobzuigmachine kent deze robot drie gebruikers opties:

  1. Gebruik als normale schrobzuigmachine
  2. Copy cat mode, met behulp van patronen bepaal je wat de robot doet
  3. Volledig autonome werking, door invoeren van parameters van de vloeroppervlakte

Een fantastisch ogende machine met verschillende ingebouwde sensoren voor een eenvoudige en veilige werking.’’

Skyvac

Sinds een aantal jaren voert Facility Trade Group de Skyvac lijn. Skyvac biedt oplossingen voor het stofzuigen op hoogte. Doormiddel van carbon buizen kunt u tot 10 meter hoogte stofzuigen. ‘’Op de Cleaning Show introduceerde Skyvac onder andere nieuwe accessoires en hulpstukken maar ook een set geschikt voor ATEX zones. Dat maakt het mogelijk om binnen verschillende Zone 22 locaties op hoogte te stofzuigen zonder explosiegevaar. Het Skyvac systeem kan in principe met elke stofzuiger gebruikt worden,’’ aldus Edwin.

Waspak/ I-Suit

Vorig jaar heeft Facility Trade Group op de Interclean het Waspak geïntroduceerd. Rutger probeerde de tweede generatie Waspak in combinatie met de I-Suit voor u uit op de Cleaning Show: ”Dit hulpmiddel voor glazenwassers verlicht het werken met een telescoopsteel tot wel 60 procent. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar de schouders, rug en armen worden echter aanzienlijk minder belast. Zeker een aanwinst voor de glazenwasser!”

Slipweerstandsmeter

Met dit systeem wordt de slipweerstand van de vloer gemeten. Met name voor schoonmaakbedrijven is dit een interessante tool. Edwin over dit handige product: ‘’Na de reiniging kun je met dit systeem meten of de vloer weer veilig begaanbaar is. Op het scherm aan de bovenzijde van het wagentje lees je een cijfer dat zegt iets over de slipweerstand. Vervolgens bepaal je middels een grafiek hoe glad of hoe stroef een vloer is. Het product is bijvoorbeeld ook erg geschikt voor sportzalen. Na het reinigen kan de schoonmaker zien of de sportvloer vrij kan worden gegeven voor sportactiviteiten.’’

Roltrapreiniger

Een product waar Rutger en Edwin zeer enthousiast over werden is de roltrapreiniger: ‘’Met dit systeem kun je heel eenvoudig en zeer effectief een roltrap reinigen, zonder machinale toepassing. Met speciale cleaningpads zijn de diepe groeven bereikbaar en te reinigen. Deze pads zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, zodat de volledige breedte van de trede in één gang gereinigd kan worden. Binnenkort gaan wij dit systeem uitgebreid testen bij enkele klanten.’’

Vernieuwd: dameshygiënebak met sensor

Bekijk in bovenstaand filmpje hoe het nieuwe model van SaniPod werkt. Edwin: ”Door je hand boven het deksel te houden gaat het deksel van deze hygiënebak automatisch open. Zo hoef je niet in aanraking te komen met de dameshygiënebak. Deze touch-free hygiënebak is batterij aangedreven en je kunt tot 100.000 keer het deksel op en neer laten gaan, zonder de batterijen te hoeven te vervangen  De hygiënebak heeft een opvangcapaciteit van 7 liter. Het handige afvalzaksysteem biedt de schoonmaker bij het legen van deze hygiënebak veel voordelen.”

Deel deze pagina
+