Coronavirus facts en preventie

Actueel -

De afgelopen dagen zijn wij bestookt met vragen over en naar preventie producten ter voorkoming van verspreiding van het Corona virus. Met name desinfecterende middelen en mondkapjes zijn erg gewild. Door de grote run op preventie producten is de voorraad in ons magazijn en bij onze leveranciers zeer beperkt aan het worden. Als we voorraad hebben, zal deze in eerste instantie verdeeld worden onder de klanten die het product al kochten voordat het virus de kop op stak. We doen wat we kunnen, maar de vraag in Europa en over de gehele wereld is enorm.

Instructie RIVM : Handen wassen
Op advies van het @RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schaalt Nederland op naar het hoogste niveau van waakzaamheid voor het coronavirus. Goede hygiëne helpt mee om verspreiding te voorkomen! Onderstaand de feiten per 10-03-2020 (Bron RIVM)

We horen geregeld dat het gebruik van desinfecterende middelen de enige oplossing is om besmetting van het virus te voorkomen. Dat is niet waar. Het RIVM in Nederland zegt het volgende:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Kan het nieuwe coronavirus zich via geld verspreiden?
De kans dat mensen besmet raken via geld is erg klein. Waarschijnlijk speelt het ook in China maar een hele kleine rol in de verspreiding. Maar in China wordt alles op alles gezet om verspreiding te voorkomen, en blijkbaar wordt daarom deze maatregel ook genomen.

Wat betreft pakketjes uit China; deze zijn enkele dagen onderweg. Als er al nieuw coronavirus op zou zitten, overleeft het virus dat niet. Het is dus gewoon veilig om pakketjes uit China te bestellen.

Omdat het nieuwe coronavirus via vieze handen overgedragen kan worden, is regelmatig handen wassen een goede maatregel om verspreiding te voorkomen.

Ik wil een evenement bezoeken/organiseren. Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen?
Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Nieuwe maatregel: stop met handen schudden! 
Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sinds maandagavond 9 maart 2020 wordt ook opgeroepen om geen handen meer te schudden.

Heeft het zin om een mondkapje te dragen om jezelf te beschermen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19)?
In Nederland adviseren we alleen mondkapjes voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. Deze mondkapjes helpen alleen, als u ze op de juiste manier gebruikt; ze moeten heel goed sluiten over neus en mond, en u moet ze regelmatig wisselen. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen in bijvoorbeeld China gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus. Verkeerd gebruik van de mondkapjes geeft schijnzekerheid.

Hoe wordt een coronavirus overgedragen?
De overdracht is afhankelijk van het specifieke coronavirus. Menselijke coronavirussen kunnen worden overgedragen door een geïnfecteerd persoon op anderen door:

 • de lucht door hoesten en niezen;
 • nauw persoonlijk contact, zoals aanraken of handen schudden;
 • het aanraken van een voorwerp of oppervlak waarop het virus zich bevindt en het daarna aanraken van mond, neus of ogen voordat de handen worden gewassen.

Wat kunnen mensen doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het in acht nemen van de algemene hygiënemaatregelen. Deze maatregelen gelden niet alleen voor het coronavirus, maar ook voor alle virussen die griep en verkoudheid veroorzaken. U kunt het risico op besmetting wel beperken door het volgende:

 • Was uw handen vaak en op de juiste manier
 • Raak uw ogen, neus of mond niet aan met ongewassen handen.
 • Gebruik handdesinfectiegel als water en zeep niet beschikbaar zijn
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig gebruik)
 • Reis je naar getroffen gebieden? Vermijd dan vooral de vis-, vlees of pluimveemarkten, het aanraken van dieren.

Handen wassen op de juiste wijze…. Hoe doet u dat eigenlijk?
Het goed wassen van uw handen is zo simpel nog niet. Zo wordt er gemiddeld maximaal 10 seconden vrijgemaakt om de handen te wassen, terwijl na 30 seconden pas de meeste bacteriën zijn verwijderd van de handen. Wanneer u uw handen op een juiste manier wilt wassen is van belang dat de volgende stappen goed worden opgevolgd.

Stap 1: Was uw handen onder stromend water
Stap 2: Gebruik hierbij vloeibare zeep of foam.
Stap 3: Wrijf de zeep of foam over de hele hand, ook tussen de vingers
Stap 4: Spoel de handen minimaal 30 seconden goed af
Stap 5: Droog uw handen goed af met papieren wegwerphanddoekjes

Producten ter voorkoming verspreiding coronavirus
Alle artikelen om extra hygiëne maatregelen te treffen ter preventie en inperking van het coronavirus zijn in onze webshop gelabeld met het icoon ‘Stay healthy and act safe‘. Daardoor is het makkelijker om een overzicht van artikelen te krijgen die bijdragen aan extra hygiëne. Denk aan desinfectiemiddelen, handschoenen en zepen. Ga hier naar ons assortiment Stay Healthy and Act Safe.

Let op : Er is op dit moment een verhoogde vraag naar producten die bescherming bieden tegen het virus. We hebben een aantal producten geselecteerd die helpen bij het voorkomen van verspreiding van het virus. Onderstaand een overzicht met verdeling : handdesinfectie-oppervlaktedesinfectie en zepen voor het handen wasssen.

ZOLANG DE VOORRAAD STREKT!

Interesse? Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Deel deze pagina
+