NIEUW: schoonmaakrobot ADLATUS

Nieuws -

Facility Trade Group start partnership met ADLATUS Robotics

Het Duitse merk, gespecialiseerd in schoonmaakrobots, lanceert de eerste schoonmaakmachine die autonoom kan reinigen en zichzelf kan servicen.De schoonmaakrobot ADLATUS CR700 viel vorig jaar in de prijzen met de Purus Innovation award in Duitsland, was tijdens de Interclean in mei genomineerd voor de Innovatie award en is nu dus leverbaar via Facility Trade Group. Klik hier voor de brochure.

Vernieuwend

De machine kan zichzelf autonoom kan verversen en opladen. Het laadstation genaamd ADLATUS S700 biedt autonome toevoer van schoon water, afvoer van vuil water, het herladen van de batterijen en een status check van de robot.

Innovatief

Het toevoegen van schoonmaaktechniek aan de robot, was volgens de makers niet de grootste uitdaging. “Die techniek kun je – als het ware – van de plank pakken. Borstels moeten kunnen roteren, de zuigmond moet goed zuigen en het geheel moet elektronisch worden aangestuurd. Daar zit de innovatie niet in. De innovatie zit hem in de sensortechnologie. Daar zijn we ten opzichte van de concurrenten het verst mee. Naast sonar, een tweedimensionale laser en touch-sensoren, heeft de robot een driedimensionale camera met infrarood. Zodoende kan de robot ook ’s nachts in een magazijn of distributiecentrum zijn werk doen. Die camera voorkomt aanrijdingen, ook als er een overhang is waar de machine tegenaan kan botsen. Het samenspel van de drie technieken werkt erg goed. Deze techniek en het behaalde reinigingsresultaat zijn de redenen dat we wedstrijd bij de Deutsche Bahn hebben gewonnen.”

De ADLATUS S700 aan het werk zien? Vraag een demonstratie aan of bekijk hier alvast een filmpje.

Eenvoudig in gebruik

De ADLATUS CR700 is eenvoudig in gebruik. De installatie en implementatie wordt door Facility Trade Group gedaan. Dit gebeurt aan de hand van de lay-out van de locatie. Hierin worden in een aantal stappen ‘de weg gewezen’. In tegenstelling tot de robots die reeds verkrijgbaar zijn is de installatie en implementatie van de ADLATUS CR700 eenvoudig en tevens zeer eenvoudig in de bediening. Bekijk hier het filmpje en ervaar zelf hoe eenvoudig de Adlatus werkt!

Lees ook het interview met de eigenaren van ADLATUS

ADLATUS IN HET NIEUWS

Deel deze pagina
+