Partners Blue Wave, ASP en Dirksen intensiveren samenwerking

Actueel -

Blue Wave, ASP en Dirksen kondigen vandaag aan dat zij hun samenwerking verder intensiveren. De drie bedrijven die reeds onder de vlag van één moederbedrijf opereren, gaan voortaan verder als één organisatie. De vestigingen in Zutphen, Zoetermeer en Almelo houden hierbij gestand omdat zij een belangrijk onderdeel vormen in de strategie om regionaal aanwezig te zijn. De fusie betreft alle activiteiten behalve de kledingtak van Dirksen, deze blijft haar eigen koers varen.

De totaalleveranciers presenteren zich voortaan onder het label Facility Trade Group én alle bedrijfsnamen om de regionale identiteit van de afzonderlijke bedrijven te borgen. Het directieteam wordt gevormd door Ferry van Sluijters, Operationeel Directeur, Alex Postma, Directeur Sales & Marketing en Pim Blankert, Directeur Ontwikkeling & Innovatie.

Facility Trade Group bedient opdrachtgevers in verschillende marktsegmenten met reinigingssytemen en- machines, hygiënische voorzieningen, facilitaire producten en technische services. Gezamenlijk bogen zij op een ervaring van meer dan 70 jaar. De totale omzet is € 23 miljoen.

“Onze krachtenbundeling creëert een voorsprong op de concurrent door een uitbreiding van expertise en een versterking van regionale aanwezigheid. En laten we vooral de efficiency voordelen op het gebied van inkoop en logistiek niet vergeten”. Aldus Ferry Van Sluijters. “Zo willen we doorgroeien om met bijbehorende volume een interessante partner te blijven voor opdrachtgevers qua prijsstelling.”

Alex Postma vult aan met de fusie in te spelen op de veranderende behoefte in de markt en ontwikkelingen in de maatschappij: “Juist deze tijd vraagt om een groothandel die antwoord geeft op de toenemende vraag naar digitaal bestelgemak. Een groothandel die optimaal invulling geeft aan logistieke vraagstukken, maar ook gewoon aanspreekbaar is, benaderbaar en vooral de klant persoonlijk tegemoet treedt.”

Pim Blankert geeft aan dat men er sterk in gelooft om vanuit deze benadering de organisatie verder te kunnen uitbouwen. “Onze specialistische kennis van zowel diverse marktsegmenten als producten en productgroepen vormt daarin een belangrijke pijler. Net als het persoonlijke contact dat wij hebben met onze opdrachtgevers die wij willen blijven inspireren en bedienen met innovatieve oplossingen”.

De kick off is 25 januari om 10.00 uur op de nieuwe stand van Facility Trade Group tijdens de Vakbeurs Facilitair in Utrecht. Ook de nieuwe website ‘facilitytradegroup.nl’ zal dan ‘live’ zijn.

Op de foto: Alex Postma (l) en Ferry van Sluijters (m) en Pim Blankert (r)

dt

Deel deze pagina
+