Vacature Business Expert

Actueel -

Ter uitbreiding van onze afdeling Sales, zijn wij op zoek naar een:

Business Expert

Regio West-Nederland

32 – 40 uur per week

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van onafhankelijke en specialistische totaalleveranciers, te weten ASP, Blue Wave en Dirksen.

Onze missie

Opdrachtgevers kunnen bij ons alles ontdekken en verkrijgen in cleaning- en facility products, machine concepten en technische service.

Wij bieden de best mogelijke service, selectie, kwaliteit en waarde met als doel de beleving van eindgebruikers te verhogen. Dit doen we met passie, vanuit onze expertise voor markt en product, op een duurzame wijze met oog voor de wereld en hart voor de regio.

Wij willen elke klantervaring waanzinnig maken!

Voor wie?

Onze opdrachtgevers zijn facilitair managers, inkopers en directeuren van organisaties binnen de landelijke segmenten Schoonmaak, Kantoren, Hospitality, Zorg, Onderwijs en Industrie. Opdrachtgevers van Facility Trade Group verwachten geen leverancier-klant relatie maar een partnership.

Je functie als Business Expert

Als Business Expert ben jij verantwoordelijk voor het actief onderhouden en uitbouwen van bestaande klanten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten. De verhouding in tijdbesteding bestaande en nieuwe klanten is gemiddeld 70/30. Als Business Expert kan je op professionele wijze de unieke propositie van Facility Trade Group presenteren. Hiervoor maak je gebruik van jouw kennis, de online webshop en het Centre of Expertise oftewel de OMNI Channel benadering.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Sales.

Als Business expert ben jij eindverantwoordelijk voor:

 • Het opstellen van een jaar-actieplan en budgetteren van omzet- en margeresultaten in lijn met budget Facility Trade Group
 • Het zelfstandig uitvoeren van het actieplan, waaronder:
  • Klanten beheren, middels door het verkregen relatiebeheerschema (A en B klanten). Gesprekken worden aan de relatie en eerstelijns belanghebbenden bevestigd en opgeslagen in het CRM systeem.
  • Maken van een accountplan top 20 (potentiële) klanten.
  • Het actief zorgdragen voor cross- en upsell-activiteiten.
  • Genereren van nieuwe leads en werven van nieuwe prospects.
  • Samenwerken met Business experts van geselecteerde leveranciers.
 • Het aanleveren van benodigde gegevens in specifieke formats voor aanmaak van offerte en contracten aan Service & Support. Als de offerte en het contract is opgesteld, wordt deze door de Business expert goedgekeurd, ondertekend en opgevolgd (volgens procuratieschema).
 • Presenteren aan klanten en prospects van offertes, het succes afronden van een salesgesprek en het afsluiten van een contract met de klant.
 • Het overdragen van klant specifieke wensen en montage opdrachten aan Service & Support.

Jouw talenten

Jij bent een daadkrachtige, ondernemende persoonlijkheid. Jij weet mensen aan je te binden en te overtuigen. Je communiceert open en eerlijk en je bent betrouwbaar. Je kan jezelf in woord en geschrift duidelijk en professioneel uitdrukken. Je kunt goed doorvragen en bent daardoor in staat de vraag achter de vraag van de klant te achterhalen.

Als Business expert werk je volgens het Salesart principe. Een professional die de ‘pijn’ van de klant omzet in de ideale oplossingen voor de klant. Je werkt zowel in- als extern veel samen met verschillende mensen, waaronder de sales representanten van de geselecteerde leveranciers. Je hebt een actieve participatie in het verkoopteam. Je hecht belang aan het opbouwen en onderhouden van relaties, onderzoekt de wensen en behoefte van relaties, vertaalt deze in acties/diensten. Als Business expert ben je klantgericht en in staat de dienstverlening zo optimaal mogelijk op de wensen van de klanten te vertalen. Hierbij maak je gebruik van je innovatieve denkvermogen.

Je hebt een goed commercieel inzicht, je bent resultaatgericht. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Door behoud en vergroting van de omzet bij bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe klanten draag je bij in de verdere groei van Facility Trade Group. Je signaleert kansen in de markt en anticipeert hierop. Als Business expert maak je in samenwerking met de Manager Sales een persoonlijk jaarplan en draag je zorg voor de bewaking en uitvoering hiervan. Je hebt als Business expert dagelijks overleg met de Manager Sales.

Om onze ambitie waar te kunnen maken ‘elke klantervaring waanzinnig te maken’, zijn onze medewerkers ondernemend, inventief, verbonden en eigenzinnig.

Kennis en ervaring

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in de richting van Facilitaire Dienstverlening of Commerciële Economie.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie en hebt bij voorkeur ervaring met adviserend verkopen.
 • Kennis van de Cleaning- of Facility branche is een pré.
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B.

Wij bieden

Een uitdagende baan in een dynamische en snel groeiende organisatie met een goede werksfeer met ruimte voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Een marktconform salaris, leaseauto, IPad, smartphone en een bonusregeling behoren tot de arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Herken jij jezelf in dit profiel en kan jij niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur dan je sollicitatie voor 10 mei 2017 naar info@ftgroup.nl t.a.v. Jolande de Waal en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Patrick Veldema, Manager Sales via 06-53746267.

Deel deze pagina
+