Vacature Manager Finance & Control

Actueel -

Manager Finance & Control (40 uur)

Locatie: Apeldoorn

De Manager Finance & Control die wij zoeken is een bouwer, die denkt in processen en structuren en vanuit analyse en signalering een concrete vertaling kan maken naar acties ter verbetering en borging binnen de organisatie. Tevens beschik je over commercieel inzicht en ben je actie- en resultaatgericht. Je kan zowel op strategisch niveau als operationeel niveau goed schakelen.

Als Manager Finance & Control ben je lid van het Management Team van Facility Trade Group en een belangrijke sparringpartner voor de Directie en aandeelhouders. Je bent eindverantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het financieel beleid binnen onze organisatie, waarbij je financiële risico’s onderkent, bewaakt en beheerst. Je houdt de sterk groeiende organisatie financieel in control. De Manager Finance & Control heeft een brede verantwoordelijkheid op de financiële aandachtsgebieden financial – en business control, information management (waaronder toepassen van data-analyse), cash-management, tax en het opleveren van relevante management sturingsinformatie.

De Manager Finance & Control geeft functioneel leiding aan de afdeling Finance & Control en rapporteert aan de Algemeen Directeur van Facility Trade Group.

Jouw verantwoordelijkheden

Je bent in deze functie eindverantwoordelijk voor:

 • Een adequate informatievoorziening en managementinformatie en de presentatie hiervan in maandelijkse rapportages voor het Management Team, de directie en aandeelhouders.
 • Een adequate opzet en bewaking van de gehele financiële administratie van de verschillende bedrijven die onderdeel uitmaken van Facility Trade Holding.
 • Het opstellen van het budget, (meerjarige) begrotingen en liquiditeitsprognoses en de vertaling en monitoring naar concrete en meetbare KPI’s.
 • De aansturing van de medewerkers van de afdeling Finance & Control (span of control 8 medewerkers).
 • Het initiëren en coördineren van het verder optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen.
 • Het onderhouden van contacten met externe stakeholders (waaronder de bank, accountant en aandeelhouders).
 • Het opstellen van investerings –en financieringsvoorstellen en/of het beoordelen hiervan.

Jouw profiel

Je bent een specialist op financieel gebied en hebt sterke affiniteit met en bent vaardig in het toepassen van ICT-systemen en –tools. Je beschikt over een sterk kritisch en analytisch vermogen en bent uitstekend in staat om cijfermatig heldere rapportages te genereren en te presenteren.

Je bent een stevige gesprekspartner, daadkrachtig, communicatief sterk en hebt een van nature kritische houding (“de vraag achter de vraag stellen”). Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en voelt je eigenaar van je vakgebied. Door jouw nieuwsgierigheid maak je snel zaken eigen en trek je ze naar je toe (signaleren en “ownership”).

Je hebt de competentie om het overzicht te behouden (helicopterview), maar schuwt de details niet. Je begrijpt in welke fase de organisatie zit die groeiende is, waarbij ook het zelf actief oppakken van diverse operationele finance taken in deze fase van belang is. Middels jouw uitstekende communicatieve vaardigheden haal en breng je informatie naar jouw collega’s en stakeholders en ben je in staat om complexe zaken helder weer te geven. Je overtuigt op basis van argumenten en laat het groepsbelang prevaleren boven individuele belangen (zowel personen als andere bedrijven). Je bent als “verbinder” in staat om op basis van persoonlijkheid mensen mee te krijgen, zowel ten aanzien van aansturing als op strategisch en directieniveau.

Tot slot ben je daadkrachtig, resultaat- en mensgericht en beschik je over sterke strategische en adviserende kwaliteiten.

Wij vragen

 • Afgeronde Financiële Master opleiding; RA/RC is een pré.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Gedegen kennis van geautomatiseerde systemen alsmede het inzetten en toepassen van
 • ICT- en rapportagetools (Excel, data-analyse, BI-tools); Exact Globe is een pré.
 • Ervaring binnen een retail- e/o groothandelsomgeving van enige omvang met logistieke processen, waaronder voorraadbeheersing.
 • Ervaring met het aansturen van een financieel team.
 • Ervaring in verander- en professionaliseringstrajecten binnen groeiende organisaties.

Wij bieden

 • Een marktconform salaris afgestemd op jouw opleiding en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamische en snel groeiende organisatie in een enthousiast team.
 • Ruimte voor eigen initiatieven en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Interesse?

Onze missie is iedere klantervaring waanzinnig maken, kom jij ons daarbij helpen?

Solliciteer dan nu! Stuur jouw cv en motivatiebrief naar hrm@ftgroup.nl t.a.v. Jolande de Waal, Manager HR en wie weet kom jij ons team versterken.

Wij hebben begrip voor acquisitie maar stellen dit voor deze functie niet op prijs.

Over Facility Trade Group

Wij zijn een groep van onafhankelijke en specialistische totaalleveranciers. Opdrachtgevers kunnen bij ons alles ontdekken en verkrijgen in reinigingssystemen en- machines, hygiënische voorzieningen, non-food horeca producten en technische services. Wij bieden de best mogelijke service, selectie, kwaliteit en waarde met als doel de beleving van eindgebruikers te verhogen. Dit doen we met passie, vanuit onze expertise voor markt en product, op een duurzame wijze met oog voor de wereld en hart voor de regio.

Deel deze pagina
+