Afvalzakken met een MVO paspoort

Nieuws -

Hoe duurzaam is uw afvalzak?

Voor Facility Trade Group is duurzaamheid een bijzonder belangrijk thema. Als onderdeel van onze dienstverlening willen wij onze opdrachtgevers zo goed en breed mogelijk voorlichten over de gevolgen van het gebruik van verpakkingen voor het milieu. In samenwerking met The LCA Centre, gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar de milieu-impact van verpakkingen, hebben wij onderzoek gedaan naar de impact van het milieu van onze afvalzakken. De resultaten hiervan geven gebruiker of aanbieder inzicht over het milieueffect van de verpakkingen.

Powersterko

Powersterko recycled materials-zakken zijn volledig geproduceerd met in Europa (voornamelijk Nederland en België) ingezameld plastic afval van topkwaliteit: het zogeheten Post Consumer Waste. Ze worden gemaakt middels co-extrusie, een moderne techniek die de afvalzakken meerlaags maakt. De drielaagse folie maakt de afvalzakken bijzonder sterk, waardoor zij in toenemende mate een goed alternatief vormen voor afvalzakken van nieuwe materialen. Het hergebruiken van plastic past naadloos bij de uitgangspunten van een circulaire economie. Facility Trade Group en Powersterko ondersteunen daarom het reduceren, verstandig gebruik en recyclen van plastic, zoals benoemd in de uitgangspunten van Rethink, een duurzaam initiatief van de kunststof- en rubberindustrie.

EuCertPlast-gecertificeerd
De gebruikte plastic afvalzakstromen zijn EuCertPlast-gecertificeerd volgens de Europese standaard EN-15343:2007. Deze richtlijn beoogt het milieuvriendelijk recyclen van plastics te bevorderen door het te standaardiseren. Ook is vastgelegd dat al het verzamelde afval traceerbaar moet zijn. De herkomst van het plastic is dus altijd duidelijk, maar ook wat er vervolgens mee gebeurt.

FSC-gecertificeerd
Alle Powersterko recycled materials-zakken hebben een MVO-paspoort. Dit geeft aan wat de milieu-impact van de zakken is. Bovendien zijn de afvalzakken weer opnieuw recyclebaar. Ook zijn alle Powersterko recycled materials-zakken verpakt in FSC-gecertificeerde omverpakkingen. Ga naar de webshop.

 

Life Cycle Assessment

Tijdens een onafhankelijk Life Cycle Assessment (LCA) analyseren wij de volledige levenscyclus van een verpakking, vanaf het winnen van de grondstoffen tot aan het levenseinde van het product. We geven hierbij tevens advies bij het formuleren van milieuclaims en beantwoorden vragen over verpakkingsvraagstukken en actuele thema’s zoals duurzaamheid, wetgeving, kostenbesparing en eco-innovatie.

 

 

Ook een MVO paspoort voor uw afvalzakken?

Dat kan! Bekijk hieronder het voorbeeld en neem contact op met onze experts!

Deel deze pagina
+