Service & onderhoud

Refurbished Services

Advies aanvragen?

Benieuwd naar de voordelen van Refurbished Services in uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact op met onze experts. Zij kunnen u uitgebreide informatie geven over het gehele proces, de voordelen voor uw bedrijf en al uw verdere vragen beantwoorden.

Een tweede kans voor machines en werkwagens

Bij Facility Trade Group geloven we in duurzame oplossingen. Onze Refurbished Services bieden gebruikte machines en werkwagens een tweede leven. Daarmee dragen we niet alleen bij aan circulariteit maar ook aan een kostenbesparing en totale ontzorging van onze opdrachtgevers.

Om u een beter idee te geven wat Refurbished inhoudt en hoe ons proces verloopt, benadrukken wij de verschillende stappen en de voordelen voor u hieronder.

Refurbished machines en werkwagens bij Facility Trade Group

Refurbished, of gereviseerd, binnen onze service betekent simpelweg dat we gebruikte machines en werkwagens van opdrachtgevers terugnemen. Na een grondige inspectie en opknapbeurt, waarbij we eventuele slijtage of defecten identificeren en herstellen, vervangen we de verouderde onderdelen en zorgen voor een zorgvuldige reiniging. Ons doel is om deze gereviseerde machines en werkwagens in optimale staat te brengen, vergelijkbaar met nieuwe exemplaren. Dit biedt u een kostenefficiënt en een duurzamer alternatief voor de aanschaf van nieuwe machines en of werkwagens.

Vraag persoonlijk advies aan!


Klik hier voor persoonlijk advies

Het refurbishing proces

Het Refurbishing proces bestaat uit een aantal stappen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  • Inzamelen: Het proces start op onze afdeling Technische Service op de locatie in Almelo. Hier worden de gebruikte machines en werkwagens uit de markt en van onze opdrachtgevers verzameld. In de geavanceerde werkplaats begint de reis van refurbishing. Ons doel? De levensduur van elk apparaat zo lang mogelijk verlengen.
  • Inspecteren: Onze experts van de Technische Service voeren een grondige beoordeling uit op technische- en optische staat. Mochten machines of werkwagens de inspectie niet doorstaan, dan ondergaan ze een zorgvuldige demontage. De gedemonteerde componenten worden op een verantwoorde wijze ingezameld, en gescheiden. We hanteren vier afvalstromen: kunststof, metaal, accu’s en reststroom. Op die manier worden grondstoffen op een duurzame wijze gerecycled.
  • Installeren: Machines en werkwagens die de inspectie doorstaan, worden gerepareerd, optisch opgeknapt en gekeurd volgens het Nen-3140 keurmerk (alleen in geval van elektronische machines). Een speciale sticker bevestigt de kwaliteit en duurzaamheid van de gereviseerde machine/werkwagen.
  • Inzetten: Onze Technische Service (her)plaatst de gereviseerde machines en werkwagens op de door de opdrachtgever aangegeven locatie. Uiteraard behoort een uitleg over de werking tot onze standaard dienstverlening. Het juiste gebruik van machines zorgt voor minder slijtage. Minder slijtage leidt tot minder verbruik van onderdelen. Minder verbruik is een duurzaam alternatief.
  • Garantie: We bieden een garantie van een half jaar en houden onbestemde apparaten (refurbished apparaten waar u geen inzetbenodigdheden of ruimte voor heeft) kosteloos een half jaar op voorraad.

Voordelen voor de opdrachtgever

Het zal u niet verbazen: Refurbished machines en werkwagens brengen vele voordelen met zich mee. Zo profiteert u onder andere van:

  • Bewijslast Circulariteit: Facility Trade Group rapporteert de hoeveelheid aangeboden en ingezette machines en werkwagens. Vanaf 2025 rapporteren we ook de bespaarde CO2-uitstoot in vergelijking met nieuw geïnvesteerde machines en werkwagens. Hierdoor weet u exact wat onze Refurbished Services (kunnen) bijdragen tot uw CO2 besparingsdoelstelling.
  • Kostenbesparing: Voor elke machine en werkwagen wordt een berekening gemaakt, waarbij een refurbished exemplaar maximaal 50% mag kosten ten opzichte van een nieuw geïnvesteerde machine en of werkwagen.
  • Totale Ontzorging: Facility Trade Group verzorgt het vervoer van de ingezamelde machines en werkwagens naar onze Technische Service locatie in Almelo tegen alleen de vervoerskosten.
  • Verkoopondersteuning: Indien u geen bestemming heeft voor een refurbished machine of werkwagen, kunnen we deze aanbieden aan andere opdrachtgevers. De oorspronkelijke opdrachtgever (u) deelt mee in de opbrengst van de verkoop.

Kies voor duurzaamheid, kostenbesparing en totale ontzorging met onze Refurbished Services. Samen werken we aan een circulaire toekomst.

"Facility Trade Group is geen leverancier van Q-Park, maar een partner in het schoonhouden van onze parkeerfaciliteiten en onderscheid zich door gevraagd en ongevraagd advies te geven."

 

Directeur OperationsQ-Park

Neem contact op voor meer informatie of advies

Bent u benieuwd naar de voordelen van Refurbished Services in uw specifieke situatie? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Zij kunnen u uitgebreide informatie geven over het gehele proces, de voordelen voor uw bedrijf en al uw verdere vragen beantwoorden. U kunt ons bereiken via telefoon op +31 (0)88 505 4666 of per e-mail via info@ftgroup.nl. Onze experts staan klaar om u te assisteren bij het vinden van de juiste oplossing voor uw situatie.

Infographic

Voor een helder overzicht van de verschillende stappen binnen onze Refurbished Services, bekijk de onderstaande infographic.

+