Aluminium blikjes horen thuis in de CANman

Actueel -

Op plastic flessen was het al zo, en vanaf april 2023 zit er ook statiegeld op aluminium blikjes. Per blikje wordt € 0,15 statiegeld gerekend. Net als voor kleine plastic flesjes. Het doel van de maatregel is de circa 2 miljard blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan in te zamelen en te recyclen en zo te voorkomen dat een deel in ons milieu belandt.

Statiegeldblikjes inzamelen?

De CANman is de ideale afvalbak voor het innemen van lege aluminium blikjes.  Want het is toch veel leuker om je blikje in een reuzenblikje weg te gooien? De opvallende vorm van de CANman maakt meteen duidelijk wat er in de bak hoort.

Naast het statiegeld op PET-flesjes is ook het statiegeld op blik ingevoerd om zwerfafval van blikjes tegen te gaan. Voorwaarde is dat blikjes niet ingedeukt worden, om als statiegeld herkend te worden. De CANman afvalbak voor blikjes kan op inzamelpunten bij sportverenigingen, tankstations, horeca, attractieparken of op scholen worden geplaatst. Opgeruimd staat netjes en het levert ook nog wat op!

Afvalbak CANman 
Kunststof afvalbak  in de vorm van een blikje zodat gelijk duidelijk is wat er in de afvalbak hoort. Er passen circa 400 blikjes in de bak. De bak heeft een inhoud van 145ltr, is gemaakt van virgin materiaal en heeft een rubberen rozet in de inwerp opening ter voorkoming van ongedierte en inregenen. Het is mogelijk om met een gepersonaliseerde wikkel uw CANman afvalbak naar uw eigen huisstijl of smaak te maken.

Afvalzak CANman 
Stevige en uitermate geschikte afvalzak voor de inzameling van blikjes. De transparante zakken van 80x110cm en 115 liter zijn aangepast aan de afmetingen van de CANman afvalbak.

 

Doneer & Recycle je blikjes hier 

Als niet verplicht inzamelpunt bent u vrij om zelf een inzamelbak te kiezen. De CANman is hufterproof en kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Bekijk de artikelen hier in de webshop of laat je inspireren door de Recycle Statiegeld brochure. 

 

 

Deel deze pagina
+