Coronavirus aanpassing en toeslag

Nieuws -

Het Coronavirus heeft een behoorlijk impact op onze gezamenlijke business en de gevolgen daarvan zijn volop zichtbaar geworden. De afgelopen weken en dagen is er een extreme vraag ontstaan naar hygiënepapier, desinfectiemiddelen en HACCP disposables zoals handschoenen en wegwerpkleding. De vraag en behoefte overtreft vele malen de voorraad en aanstaande binnenkomsten bij onze leveranciers.

Tijdelijke prijsaanpassing of toeslag

Door de enorme vraag bij de fabrikanten, de problemen in China, stijgende vrachtkosten en valutakoersen zijn deze producten veel duurder geworden. Hierdoor worden wij geconfronteerd met prijsverhogingen van onze leveranciers. Omdat we de gezondheid en hygiëne van een ieder voorop stellen willen wij zolang mogelijk aan de vraag naar deze producten blijven voldoen. Om dit te kunnen realiseren zijn wij helaas genoodzaakt om per direct de prijs van deze producten tijdelijk te verhogen of een toeslag te berekenen.

Onderbouwing van leveranciers

Diversey, brief toeslag 
Vanwege de huidige,  en naar verwachting aanblijvende, uitzonderlijke vraag naar alcoholen (met name 1-propanol, 2-propanol en ethanol) die wordt gedreven door de COVID-19 pandemie, worden we geconfronteerd met ongekende ‘door overmacht veroorzaakte’ kostenstijgingen van alle grondstoffenleveranciers. Dit wordt gedreven doordat de vraag vele malen groter is dan het aanbod. Prijzen van grondstoffen die Diversey gebruikt in haar producten, zijn tot 7 keer hoger dan voor de uitbraak.

Omdat we de cruciale rol van deze producten in de strijd tegen COVID-19 begrijpen, zijn we uiterst terughoudend om een toeslag in te voeren. Door de omvang en extreme stijging van prijzen vanuit grondstoffenleveranciers zijn we hier nu helaas tot genoodzaakt.

Als gevolg hiervan voeren we een toeslag in op specifieke producten voor nieuwe bestellingen, Omdat dit een tijdelijke en uitzonderlijke situatie is, hebben we ervoor gekozen om een gedifferentieerd en transparant prijsaanpassingsmodel te implementeren. Dit om de kostenstijgingen te koppelen aan de producten die rechtstreeks worden beïnvloed en om onnodige stijgingen van de producten die dat niet doen, te vermijden.

Voor de betreffende producten geldt een toeslag op basis van het alcoholgehalte. Mochten de prijzen van deze grondstoffen weer op een normaal niveau komen, dan heffen we de toeslag weer op.

MTS/Europroducts, brief toeslag per collo
Wij zijn, met betrekking tot de snelle verspreiding van het Coronavirus, al weken druk aan het werk om u zo goed en zo efficiënt mogelijk van uw bestellingen te voorzien. Onze medewerkers zijn op dit moment zeven dagen per week aan de slag om alle orders te verwerken en uit te leveren.

Momenteel zijn de leveringen uit het buitenland steeds beperkter aan het worden en worden deze wellicht zelfs gestaakt. Onze transporteurs hebben geen goederen/vrachten meer om te vervoeren naar het buitenland. Derhalve hebben wij besloten dat wij per direct met lege vrachtwagens gaan rijden naar onze leveranciers in Europa om daar zelf de goederen op te halen. Dit kan inhouden dat de levertijden die u van ons gewend bent, tijdelijk enige vertraging kunnen oplopen.

Deze actie kan helaas niet zonder gevolgen blijven en resulteert voor u in de volgende maatregel.Voor orders die door u worden geplaatst, wordt de prijs op ons gehele papierassortiment tijdelijk met € 0,95 per collo verhoogd.

Wat betekent dat voor u?

Vanaf heden gaan we op een aantal artikelen een tijdelijke toeslag of prijsverhoging berekenen. Dit zal per leveranciers verschillend zijn. Onderstaand treft u een overzicht.

Merk/ Leverancier           Product/Productgroep           Verhoging  

Van der Windt                  HACCP disposables                         11,5%

Diversey                             Desinfectiemiddelen                     € 2,50 per ltr

CMT-Trescon                     Disposables en desinfectie          15%

MTS/Europroducts           Hygiënepapier                                € 0,95 per collo

De verhogingen op producten van Diversey, CMT-Trescon en van der Windt worden verdisconteerd in de prijzen op uw factuur. De toeslag op producten van MTS/Europroducts treft u als regel aan op de factuur.

Toekomst

Of het voor deze producten bij deze aanpassing of toeslag zal blijven is ons op dit moment niet duidelijk. Wij doen ons best om de impact te beperken. Wij begrijpen dat het voor u en uw organisatie ook uitdagende tijden zijn en wensen u veel succes bij het managen van al deze uitdagingen.

Wij vertrouwen op uw begrip en uiteraard kunt u voor vragen contact opnemen met uw accountmanager, een e-mail sturen naar info@ftgroup.nl of bellen naar 088 505 4666.

Wij begrijpen dat het voor u en uw organisatie ook uitdagende tijden zijn en wensen u veel succes bij het managen van al deze uitdagingen. Mochten wij u kunnen helpen….laat het ons weten. Samen komen wij er door heen.

Deel deze pagina
+