De pracht van

Palmblad

De pracht van palmblad

Palmblad is het blad van een bomensoort waarvan er wel 4.000 soorten bekend zijn. Er bestaan palmsoorten in Nederland en België, echter  komen de meeste palmbomen van nature voor in de tropen of subtropen. Palmbladeren die worden verwerkt tot disposable komen voort uit natuurlijk afval van de palmbomen. Zoals het proces op de afbeelding laat zien worden de bladeren verzameld, gedroogd en daarna gefabriceerd tot eindproduct.

Waar groeit palmblad?

Palmbomen groeien in vrijwel alle klimaten en komen daardoor voor in veel verschillende landen. De meeste palmen groeien in tropische gebieden, maar er zijn ook winterharde palmen.

Koninklijke overwinning
In oude culturen staat de palm symbool voor de overwinning. De gevleugelde Romeinse godin Victoria (haar Griekse naam is Nikè) wordt vaak uitgebeeld met een lauwerenkrans en een palmtak. Romeinse soldaten, die een belangrijke bijdrage geleverd hadden aan een militaire overwinning, ontvingen een palm. In de keizertijd werd deze overwinningspalm geschonken aan de gladiatoren die zegevierden in de arena.

Palmblad als materiaalsoort

Palmblad wegwerpservies is gemaakt van palmbladeren. Het is smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 200°C en heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling. Uiteraard is het palmblad servies gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. Palmblad is als materiaalsoort erg geschikt voor kommetjes en borden. Het materiaal ziet er stevig en elegant uit en is bestendig tegen hoge temperaturen. Daarnaast is het 100% composteerbaar en kan bij het GFT afval.

Temperatuurbestendig van      : -20°C tot 200°C
Magnetron                                  : ja
FSC® gecertificeerd*                  : nee
Composteerbaar                        : ja

Toepassingen

Palmblad wordt veel gebruikt voor de productie van borden, kommetjes en schaaltjes. Bekijk HIER de palmblad producten in de Biodore brochure of ga direct naar de WEBSHOP.

FSC®-gecertificeerde producten zijn gemaakt van hout en houtgerelateerde grondstoffen zoals papier en karton die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

Deel deze pagina
+