De souplesse van

Suikerriet

De souplesse van suikerriet

Suikerriet is een gewas wat behoort tot de grassenfamilie. Net als andere grassen uit deze categorie is deze soort een verzameling van vele kweekproducten. Suikerriet vormt de bron van rietsuiker en de hiervan afgeleide producten. Het is economisch gezien een belangrijk product, omdat voor de ontdekking van de suikerbiet de voornaamste bron van suiker uit suikerriet voortkwam.

Waar groeit suikerriet?

Suikerriet komt in India en Nieuw Guinea in het wild voor. Het gewas wordt echter in meer dan 100 landen ter wereld verbouwd. Wereldwijd bestaat er zo´n 130.000 vierkante kilometer aan rietsuiker, hiervan oogsten elk jaar de belangrijkste producenten 1,220 miljoen ton aan suikerriet. De grootste producenten zijn Brazilië, China en India.

Wist u dat?
Al 510 jaar voor christus werd in India ontdekt dat er uit bepaalde rietstengels suiker kon worden gewonnen. De mensen kauwden op de stengels en genoten van de zoete smaak van het sap dat hieruit voortkwam. Suiker werd vroeger het “witte goud” genoemd, tot ongeveer de 18e eeuw gaf men suiker deze naam omdat het erg duur was.

Suikerriet als materiaalsoort

Suikerriet wegwerpservies wordt gemaakt van de snel groeiende suikerriet plant en is mede daarom een waardevolle biobased grondstof. Bij de productie van suiker blijven de stengels over als restproduct. Suikerriet wegwerpservies is smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100°C en heeft een strakke maar natuurlijke uitstraling. Suikerriet producten zijn zeer stevig en hierdoor prettiger in gebruik dan plastic wegwerpservies. Het suikerriet wegwerpservies is gecertificeerd voor voedselcontact en composteerbaarheid volgens EN13432. We bieden diverse producten waaronder suikerriet borden, suikerriet bakjes en suikerriet soepkommen. Een uitstekend product om mee als horeca gelegenheid de eerste stappen te zetten naar een milieu bewuster assortiment.

Temperatuurbestendig van      : -20°C tot 70°C
Magnetron                                  : ja
FSC® gecertificeerd*                  : nee
Composteerbaar                        : ja

Toepassingen

Rietsuiker wordt gebruikt voor de volgende producten borden, sauscupjes, schaaltjes hamburgerdoosjes en maaltijdboxen. Bekijk HIER de rietsuiker producten in de Biodore brochure of ga naar de WEBSHOP.

* FSC®-gecertificeerde producten zijn gemaakt van hout en houtgerelateerde grondstoffen zoals papier en karton die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

Deel deze pagina
+