De veelzijdigheid van

Falcatahout

De veelzijdigheid van Falcatahout

Falcata is een houtsoort afkomstig uit de walaba boom. Rond 1600 werd de boom vooral gebruikt voor de scheepsbouw vanwege zijn hardheid. Ook werd van de schors medicijnen gemaakt. Falcatahout draagt het groene keurmerk Indonesian Legal Wood. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit legale boskap en dat dit door de Indonesische autoriteiten gecontroleerd wordt.

Waar groeit falcatahout?

Falcatahout groeit vooral aan de kustlijn Zuid-Amerika. Falcata wordt door de boeren gebruikt als schaduwbomen om hun gewassen te beschermen.  Falcata bomen groeien bijzonder snel, circa 5 meter per jaar.  Ze hebben varenachtige bladeren die bescherming bieden tegen de verschroeiende tropische zon. De bomen stoppen met groeien als ze 25 meter hoog zijn, waarna de bladkroon zich zoveel verdicht dat teveel schaduw de grond bedekt. De boeren zagen de bomen dan om en vervangen ze door nieuwe.

Falcatahout als materiaalsoort

Falcata houten wegwerpservies wordt gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord bosbeheer en is FSC gecertificeerd. FSC staat voor Forest Stewardship Council en zet zich in voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC houten wegwerpservies is olie-, vocht- en diepvriesbestendig, geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot 100°C en heeft een ambachtelijke en natuurlijke uitstraling. Houten producten geven een natuurlijke uitstraling aan uw gerechten. Het houten wegwerpservies is gecertificeerd voor voedselcontact. Doordat FSC houten wegwerpservies 100% composteerbaar is, kan het product na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe.

Temperatuurbestendig van      : 5°C tot 95°C
Magnetron                                  : ja
FSC® gecertificeerd*                  : ja
Composteerbaar                        : ja

Toepassingen

Falcatahout wordt gebruikt in diverse producten waaronder houten bootjes, houten borden en houten bestek. Bekijk HIER de houtproducten in de Biodore brochure of ga naar de WEBSHOP.

* FSC®-gecertificeerde producten zijn gemaakt van hout en houtgerelateerde grondstoffen zoals papier en karton die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

Deel deze pagina
+