Fairtrade Week

Actueel -

Fairtrade Week, aandacht voor eerlijke handel

Van 26 oktober t/m 3 november 2019 vindt de najaarseditie van de Fairtrade Week plaats. In deze landelijke campagneweek zetten bedrijven, winkels, Fairtrade Gemeenten en vele vrijwilligers zich in voor Fairtrade. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Ruim 5.000 winkels, waaronder supermarkten, natuurvoedingswinkels en Wereldwinkels, doen mee aan de landelijke Fairtrade Week. Dat is een record. Nederland telt meer dan 4.000 Fairtrade gecertificeerde producten die tijdens de Fairtrade Week, van 26 oktober tot en met 3 november, extra worden uitgelicht op de winkelvloer

Ontdek de Fairtrade producten van Facility Trade Group

Deze Fairtrade lijn is de ADA hotel cosmeticalijn en bestaat uit diverse guest supplies en accessoires. ADA ondersteunt boeren en arbeiders in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, om hun leef- en werkomstandigheden te verbeteren en om de armoede te verminderen. Daarnaast werkt ADA ook mee om het milieu op lange termijn te beschermen.

 

Deel deze pagina
+