Inrichting sanitaire ruimtes

Actueel -

Sanitaire ruimtes worden vaak beschouwd als een uitgavenpost, maar een goed ontworpen toiletruimte met passende sanitaire voorzieningen kan ook positieve resultaten opleveren. Een goed georganiseerd en schoon toilet draagt bij aan het totale imago van elke organisatie waar klanten (en andere bezoekers) gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen. Het is altijd belangrijk om in de sanitaire ruimtes te zorgen voor hygiënische voorzieningen. Een hygiënisch toilet zorgt voor blije gebruikers.

Het belang van sanitaire voorzieningen

Waarom zijn sanitaire voorzieningen belangrijk? Sanitaire voorzieningen zijn een essentieel onderdeel van elke openbare ruimte, zoals kantoren, restaurants, winkelcentra, scholen en ziekenhuizen. Ze hebben een directe invloed op de ervaring en tevredenheid van de gebruikers. Maar dit is niet de enige reden waarom het belangrijk is om aandacht te besteden aan sanitaire voorzieningen. Daarnaast spelen de volgende redenen ook een belangrijke rol:

 • Hygiëne: Schone en goed onderhouden sanitaire voorzieningen voorkomen de verspreiding van ziektekiemen en bevorderen de algemene gezondheid en veiligheid van de gebruikers.
 • Comfort: Een comfortabele en aantrekkelijke sanitaire ruimte zorgt voor een positieve gebruikerservaring. Het kan bijdragen aan het welzijn en het comfort van de mensen die de faciliteit bezoeken.
 • Imago: Sanitaire voorzieningen weerspiegelen het imago van een organisatie. Een schone, goed onderhouden en modern ingerichte sanitaire ruimte kan een positieve indruk achterlaten bij bezoekers en klanten. Het is zelfs mogelijk om met een mooie sanitaire ruimte indruk te maken op de gebruiker van de ruimte. Het toilet van de toekomst is namelijk een ware belevenis.

Zo creëert u hygiënische en aantrekkelijke sanitaire ruimtes

De inrichting van sanitaire ruimtes is het eerste wat opvalt aan zo’n ruimte. Bij het inrichten van sanitaire ruimtes zijn er een aantal punten waar u op moet letten:

 • Comfortabele voorzieningen: Investeer in comfortabele en functionele voorzieningen voor uw sanitaire ruimtes. Denk hierbij aan ergonomische toiletten, wastafels en handdrogers. Overweeg ook het installeren van babyverschoontafels en faciliteiten voor mensen met een handicap.
 • Handhygiëne:Plaats voldoende handzeep, papieren handdoeken en handdesinfectiemiddelen in de sanitaire ruimtes. Dit moedigt gebruikers aan om regelmatig hun handen te wassen en zorg voor duidelijke instructies over de juiste handhygiëne.
 • Regelmatig onderhoud: Zorg ervoor dat de sanitaire voorzieningen regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Maak gebruik van professionele schoonmaakdiensten of investeer in de juiste schoonmaakapparatuur en -producten.
 • Luchtverfrissing: Zorg voor een aangename geur in de sanitaire ruimtes door het gebruik van luchtverfrissers of geurdispensers. Dit kan helpen om onaangename geuren te verminderen en een frisse omgeving te creëren.
 • Visuele aantrekkelijkheid: Maak gebruik van kleuren, verlichting en decoratieve elementen om de sanitaire ruimte visueel aantrekkelijk te maken. Denk aan de algemene inrichting, wanddecoratie en vloerafwerking.

 

Makkelijk toegankelijke sanitaire ruimtes

Sanitaire ruimtes moeten voor iedereen toegankelijk zijn, zo ook voor ouderen en gehandicapten. Om een toilet te creëren dat toegankelijk is voor iedereen zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Ook zijn er belangrijke toegankelijkheidsrichtlijnen en -normen die u kunt raadplegen om een beter beeld te krijgen van goede toegankelijke sanitaire ruimtes. Deze richtlijnen kunnen specifieke vereisten bevatten voor afmetingen, hellingen, materialen en andere aspecten van toegankelijk ontwerp.

We kunnen alvast een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje zetten.

 • Ruimte: Zorg voor voldoende ruimte in de sanitaire ruimtes zodat rolstoelgebruikers zich gemakkelijk kunnen bewegen. Zorg ervoor dat er voldoende draairuimte is en vermijd obstakels op de vloer.
 • Breedte van deuren: De deuren van het toilet moeten breed genoeg zijn om gemakkelijk toegang te bieden aan rolstoelgebruikers. Een minimale breedte van 90 centimeter wordt aanbevolen.
 • Aangepaste toiletvoorzieningen: Installeer een verhoogd toilet dat geschikt is voor mensen met mobiliteitsproblemen. Daarnaast zijn stevige handgrepen en leuningen bij het toilet, de wastafel en in de toiletruimte zelf erg handig. Dit biedt extra ondersteuning en stabiliteit voor mensen met mobiliteitsproblemen.
 • Noodoproepsysteem: Overweeg de installatie van een noodoproepsysteem in geval van noodgevallen, zodat mensen hulp kunnen vragen indien nodig.

Hygiënische sanitaire ruimtes bij Facility Trade Group

Uw sanitaire ruimtes inrichten? Bij Facility Trade Group bieden wij verschillende hygiënische voorzieningen voor sanitaire ruimtes. Zo kunt u op het gebied van handhygiëne bij ons terecht voor handzeep, handdesinfectiemiddelen en handcrème. Deze producten helpen bij het handhaven van een goede handhygiëne en bevorderen de algemene gezondheid en veiligheid van gebruikers.

Ook voorzien wij u op het gebied van dameshygiëne voorzieningen. Wij leveren producten zoals hygiëneboxen, damesverbandzakjes, en dispensers voor dameshygiëne. Deze voorzieningen dragen bij aan de hygiëne en het comfort van vrouwelijke gebruikers van sanitaire ruimtes.

Naast de tools om een goede hygiëne te handhaven is de algehele geurbeleving van sanitaire ruimtes ook erg belangrijk. Wij bieden verschillende oplossingen voor deze beleving in sanitaire ruimtes. We leveren geurdispensers en andere geurproducten die onaangename geuren neutraliseren. Zo heeft u altijd een frisse omgeving.

Waarom Facility Trade Group?

Bij Facility Trade Group kunt u terecht voor een breed assortiment aan hygiëne producten voor sanitaire ruimtes. Ons assortiment bestaat uit de beste kwaliteitsmerken. Daarnaast kunt u rekenen op een deskundig advies van onze experts om de beste producten voor uw specifieke situatie te vinden. Met onze onafhankelijke positie als facilitaire groothandel zorgen wij ervoor dat u een complete oplossing voor uw onderneming vindt. We willen graag uw verwachtingen overtreffen en ontzorgen u dan ook graag van A tot Z.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie ontvangen over sanitaire ruimtes en hoe u deze inricht? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via het online contactformulier op onze website. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 088 505 4666. Wij helpen u graag verder en voorzien u graag van een deskundig advies!

Deel deze pagina
+