Klantcase Biohorma

Blogs -

Een samenwerking gebaseerd op duurzaamheid.

Door Wim Grootenhaar, Account manager

Onze opdrachtgevers hebben de meest uiteenlopende uitdagingen. Schoonmaak specifiek, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld logistiek of duurzaamheid. Een mooi voorbeeld is Biohorma. Biohorma is een specialist in natuurlijke (genees)middelen. Daarnaast zijn ze toonaangevend op het gebied van gezondheidsvoorlichting.

Naast hun missie op het gebied van gezondheid, is Biohorma bijzonder actief als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Zo bestaat een groot deel van het wagenpark uit elektrische auto’s, halen zij een deel van hun stroom uit zonne-energie en worden hun verpakkingen gemaakt van duurzaam materiaal. Daarnaast gaan zij samen met hun ketenpartners aan de slag om de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te reduceren. Het uiteindelijke doel is CO2 neutraal worden. MVO zit dus in het DNA van Biohorma. Dat betekent ook dat zij qua facilitaire voorzieningen en producten de juiste duurzame keuzes willen maken.

Het maken van juiste (duurzame) keuzes

Op het gebied van facilitaire voorzieningen en producten is de keuze enorm. Daarbij is het niet altijd eenvoudig om die keuze te maken, want waar let je op en waar moet je rekening mee houden? De vraag vanuit Biohorma aan Facility Trade Group: vind voor elk product de meest duurzame oplossing. Dat betekent dat er gekeken wordt naar een scala aan onderdelen, zoals certificering, materiaalgebruik, hergebruik etc. Voor de reinigingsmiddelen hebben we gekozen voor producten met een Ecolabel. Die oplossing ligt wellicht voor de hand. Maar soms gaat het om de kleinste details die het verschil maken. Dat illustreren we graag met een aantal voorbeelden:

Deb Swarfega | handreiniging met scrub van walnootschil

Deb Swarfega is een krachtige, snelwerkende en veelzijdige handreiniger. De handreinigers zijn speciaal ontwikkeld om ook het hardnekkigste vuil van de handen te verwijderen zonder oplosmiddelen. Swarfega handreiniging wordt met name veel gebruikt in de garage en de werkplaats en bevat een ‘scrubkorrel’ om het vuil van de handen te verwijderen. Wat is er duurzaam aan deze oplossing? De scrubkorrel is gemaakt van een walnootschil in plaats van de gebruikelijke polyethyleen korrels. Dat maakt Deb Swarfega één van de natuurlijkste manieren om je handen te reinigen.

Afvalbeheer | de biologisch afbreekbare afvalzak

Een andere duurzame oplossing is het gebruik van biologisch afbreekbare afvalzakken. Deze afvalzakken zijn gemaakt van zetmeel dat gewonnen worden uit maïs. Dit soort materiaal is onderdeel van de nieuwste generatie milieuvriendelijke materialen. De maïs die wordt gebruikt is GMO-vrij wat inhoudt dat de gewassen niet genetisch gemanipuleerd zijn. Maïs is een hernieuwbare bron en Mater-Bi draagt bij tot het terugdringen van het broeikas-effect.

Biobag 60LTR

Handdroging | verminder gebruik met Touch-Free van TORK

Naast milieuvriendelijke producten worden ook de dispensers steeds ‘slimmer’ in gebruik. Neem bijvoorbeeld het Tork Touch-Free systeem. Dit levert op unieke wijze één hygiënisch vel per keer met korte tussenpauzes. Het ontmoedigt snel meerdere overbodige handdoekjes te pakken, waardoor het verbruik tot 20% wordt verminderd ten opzichte van traditionele dispensers.

Biohorma werd vorig jaar beloont voor hun actieve MVO-beleid, door het winnen van de MVO Award Regio Zwolle 2017. Wij zijn trots dat wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Op het gebied van duurzaamheid valt altijd wat te kiezen. Zorg ervoor dat u de juiste informatie (product)informatie inwint voordat u overgaat toch aankoop of overeenkomst.

Advies nodig?

Lees ook >> 5 tips om uw sanitair duurzaam in te richten.

Deel deze pagina
+