Machine concept

Nieuws -

Facility Trade Group lanceert machine concept

Facility Trade Group adviseert als specialistische totaalleverancier merkonafhankelijk over onder andere reinigingsmachines en technische service. De jarenlange ervaring in de facilitaire branche vertaalt zij nu naar een machine concept. Met dit concept biedt Facility Trade Group een totaaloplossing voor zowel de aanschaf als het onderhoud van reinigingsmachines.

Vraag naar flexibilisering blijft stijgen

Pim Blankert, directeur Innovatie & Ontwikkeling: ‘‘Wij zien in de markt een toenemende vraag naar flexibilisering. Deze trend die zich in de consumentenbranche al eerder ontwikkelde, vertaalt zich geleidelijk naar de zakelijke markt. Onze opdrachtgevers willen bijvoorbeeld niet allemaal in één keer een grote investering doen, maar zij willen wel gebruik maken van de beste machines met de meest recente technologie. Met onze flexibele concepten bieden wij deze mogelijkheid. Wij geloven dan ook niet dat het bezit van machines, middelen en materialen de toekomst is, maar wel het onbezorgd gebruik ervan gecombineerd met optimaal inzicht en efficiency.’’

Hoe werkt het?

Als Product Expert van Facility Trade Group is Rutger Kerkdijk betrokken bij de ontwikkeling van het machine concept: ‘‘Ons uitgangspunt is het aanbieden van flexibele oplossingen. Zo bieden wij verschillende lease mogelijkheden, waarbij machines en stofzuigers gefinancierd worden voor een vast bedrag per maand. Met Full Operational Lease kiest men ervoor om het volledige beheer van de machines uit handen te geven. Wij verzorgen dan het jaarlijkse onderhoud, trainingen, NEN-keuringen en staan altijd garant voor een werkende machine. Zelfs wanneer men al in het bezit is van een machinepark en toch geïnteresseerd is in lease bieden wij een oplossing. Met Sell and Lease Back wordt het huidige machinepark aan ons verkocht en maakt men vervolgens gebruik van maandelijkse lease. De machines worden onderhouden en geleidelijk vervangen.’’

Meer dan financial lease

Het lease principe is niet nieuw, daarom gaat Facility Trade Group een stap verder: ‘‘Onze meerwaarde zit hem in de persoonlijke benadering. Wij kijken samen met de opdrachtgever naar de optimale indeling van het machinepark. Op deze manier realiseren we, tijdens de gehéle lease periode, een besparing in totale kosten. Duidelijke rapportages geven inzicht in het gebruik en verbruik, zodat men maximaal kan sturen op efficiency en een optimaal schoonmaakresultaat. Bovendien werken wij merk-onafhankelijk. Naast de machines van onze partners NILFISK en TASKI leveren wij diverse A-merken. Wij zijn in staat om al deze merken te voorzien van onderhoud, onderdelen en accessoires. Uniek in onze branche’’, aldus Alex Postma, directeur Sales en Marketing.

Concepten

Het machine concept is een onderdeel van andere flexibele totaal concepten die Facility Trade Group biedt. Voorbeelden hiervan zijn Pay Per Room en Pay Per User, waarbij de opdrachtgever een vaste prijs betaalt op basis van gebruik en bezetting.

Bekijk het concept

Deel deze pagina
+