Veiligheidsschoeisel

Op de bouwplaats, in grote horecaketens of in de industriële sector is het vaak wenselijk of zelfs verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Dit is met name belangrijk bij het werken met grote of zware materialen die mogelijk op de voeten kunnen vallen. Het dragen van veiligheidsschoenen is essentieel om de voeten te beschermen en de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen, vooral op locaties waar risico’s aanwezig zijn. Bij Facility Trade Group bieden wij een assortiment veiligheidsschoenen aan om aan uw behoeften te voldoen. Hieronder vindt u meer informatie over ons aanbod en het belang van veiligheidsschoeisel.

Veiligheidsschoenen van Facility Trade Group

Binnen ons uitgebreide assortiment veiligheidsschoeisel presenteert Facility Trade Group diverse innovatieve oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Wij begrijpen dat verschillende werkomgevingen verschillende eisen stellen aan veiligheidsschoenen. Daarom bieden wij diverse keuzemogelijkheden, variërend in prijsklassen en aangepast aan specifieke toepassingsgebieden.

Wat onze veiligheidsschoenen onderscheidt, is niet alleen de nadruk op een hoog draagcomfort, maar ook op functionaliteit, veiligheid en efficiëntie. Wij realiseren ons dat werknemers niet alleen veilig, maar ook comfortabel en ergonomisch moeten kunnen werken. Daarom hebben wij zorgvuldig geselecteerde veiligheidsschoenen in ons aanbod die niet alleen voldoen aan strenge veiligheidsnormen, maar ook comfortabel zijn om gedurende langere tijd te dragen.

Om u een beter inzicht te geven in de diverse veiligheidsschoenoplossingen die wij aanbieden, hebben wij hieronder de belangrijkste kenmerken en voordelen uitgebreid toegelicht. Zo kunt u weloverwogen keuzes maken die aansluiten bij de specifieke vereisten van uw werkomgeving en de veiligheid van uw medewerkers effectief waarborgen:

  • Veiligheidsschoenen: Veiligheidsschoenen beschikken vaak over diverse kenmerken die de veiligheid van uw voeten waarborgen. Binnen ons assortiment zijn de veiligheidsschoenen uitgerust met een stalen neus, wat de voet beschermt tegen zware of scherpe voorwerpen en tevens de impact bij harde stoten vermindert. Hielversteviging, antistatische eigenschappen, hittebestendige zolen, uitneembare inlegzolen en een beschermende tussenzool behoren ook tot de veelvoorkomende kenmerken. Bijna zonder uitzondering zijn de veiligheidsschoenen voorzien van een antislip zool, waardoor het risico op uitglijden op natte ondergronden geminimaliseerd wordt. Bovendien zijn de schoenen vaak vervaardigd van waterafstotend leer, waardoor vloeistoffen niet gemakkelijk de voeten kunnen bereiken. Veiligheidsschoenen zijn van toepassing in diverse sectoren en functies, waaronder metaalbewerking, constructie, agrarische sector, transport, bouw, industrie en in sommige gevallen zelfs in de horeca. Hierdoor zijn ze veelzijdig inzetbaar en geschikt voor een breed scala aan scenario’s.
  • Inlegzolen: Met duurzaamheid en efficiëntie als prioriteit bieden wij in ons assortiment speciale inlegzolen voor veiligheidsschoenen. Deze inlegzolen zijn ontworpen om optimale ondersteuning en comfort te bieden, waardoor uw veiligheidsschoenen langer meegaan zonder concessies te doen aan functionaliteit en veiligheid. In de meeste gevallen kunnen de bestaande inlegzolen in onze veiligheidsschoenen eenvoudig vervangen worden door deze nieuwe exemplaren. Door regelmatig de inlegzolen te vernieuwen, behoudt u niet alleen het comfort van uw veiligheidsschoenen, maar zorgt u er ook voor dat de voeten van uw medewerkers de nodige ondersteuning krijgen. Deze aanpak stelt u in staat om langer gebruik te maken van uw veiligheidsschoenen, wat zowel kosteneffectief als bevorderlijk is voor het welzijn van uw personeel.

Certificeringen en kwaliteit

Veiligheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij ons. Daarom zijn alle veiligheidsschoenen in ons assortiment gecertificeerd volgens de norm EN ISO 20345. Deze certificering waarborgt dat u kunt vertrouwen op veiligheidsschoenen die voldoen aan strenge normen en bijdragen aan een veilige werkomgeving in uw bedrijf. Voor uitgebreide informatie over onze gecertificeerde veiligheidsschoenen en een oplossing die aansluit bij de behoeften van uw bedrijf, nodigen we u uit om contact op te nemen met een van onze experts.

Bewaak de veiligheid op de werkvloer met veiligheidsschoenen

Het voorkomen van letsel aan uw eigen voeten of die van uw werknemers is vanzelfsprekend van het grootste belang. De gezondheid van uw werknemers staat op het spel, en dit moet nauwlettend worden bewaakt. Niet alleen is dit cruciaal voor het welzijn van het personeel, maar het handhaven van veiligheid op de werkvloer is tevens van essentieel belang voor de algehele bedrijfsprestaties. In geval van letsel kunnen werknemers hun taken minder effectief uitvoeren, wat kan leiden tot verminderde productkwaliteit en het onvermogen om bepaalde taken uit te voeren vanwege uitval en ziekte. Deze negatieve impact kan zich verspreiden over het hele bedrijf, wat de noodzaak benadrukt van het waarborgen van veiligheid en het voorkomen van ongevallen in vrijwel elke situatie.

Ontdek ons merkenaanbod

In ons assortiment vindt u veiligheidsschoenen van diverse bekende merken. Als aangestelde dealer van het bekende merk Elten bieden wij producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast voeren wij ook veiligheidsschoenen van het merk Grisport. Beide merken staan bekend om hun toewijding aan kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. Met de veiligheidsschoenen van Elten en Grisport kunt u erop vertrouwen dat zowel uw eigen voeten als die van uw werknemers uitstekend worden beschermd in risicovolle situaties. Naast de merken in ons standaard assortiment kunnen wij als onafhankelijke facilitaire groothandel ook producten aanbieden van andere merken. Hierdoor kunnen wij altijd een oplossing op maat bieden die aansluit bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Deel deze pagina
+