Ondernemers in Bedrijf, interview Bas Haagen

Blogs -

Ondernemers in bedrijf voelde Bas Haagen aan de tand over wat hem typeert als directeur, de stip op de horizon en over onze klant.

Met wie hebben wij het genoegen?
Met de algemeen directeur Bas Haagen! Een enthousiaste, gedreven en ondernemende directeur die weet waar hij voor staat en weet waar hij heen wil! De Facility Trade Group is een samensmelting van verschillende bedrijven in dezelfde branche en biedt een compleet pakket voor de horeca en de kantorenmarkt, de industrie en de zorg. Er werken honderd mensen voor Facility Trade Group op vier verschillende locaties verdeeld in het land. Naast de reinigingsproducten, hygiëne voorzieningen, de geurbelevingsproducten leveren ze ook non-food horecaproducten, reinigingsmachines en diensten om deze machines te servicen.

Waar onderscheiden jullie je in?
‘Met de persoonlijkheid, het meedenken en de compleetheid van het assortiment maken we het verschil. Die flexibiliteit kunnen niet veel bedrijven aan. Vanuit alle takken/bedrijven die zijn geworden tot FTG, kunnen wij dat totaalpakket bieden.’

Wie is jullie doelgroep?
Wij focussen ons op de marktsegmenten Horeca, Schoonmaak, Zakelijke Dienstverlening en Industrie.

Met wie werken jullie samen?
‘Met onze doelgroep uiteraard. Dat zijn organisaties die gebruik maken van onze producten en diensten, maar ook met regionale en landelijke schoonmaakbedrijven werken we intensief samen. Zij zijn ook onze ambassadeur. Zij bieden aan hun klanten, onze producten en diensten aan. Zij ontzorgen zo de klant, wij bieden een extra service en voor ons is dat uiteraard ook gewoon omzet.

Bas Haagen : “Wij gaan voor een langdurige samenwerking; vertrouwen!”

Wat typeert Facility Trade Group?
Wij zijn expert op ons vakgebied, daar is waar het samenkomt. ‘Feel the expertise’. Een toonaangevend gespecialiseerde groothandel. De compleetheid van het assortiment. Wij zijn leveranciersonafhankelijk en wij kunnen verdergaan dan wie dan ook in service. Wij maken vaste kosten maximaal variabel. Concept & services, we ontstijgen.

Bestaansrecht?
We zijn sterk in machines en technische services. Alle A-merk leveranciers van machines hebben wij in ons assortiment. Wij bieden gemak en verlaging van totaalkosten op jaarbasis door structuur en overzichten; toegevoegde waarde.

Wat merken jullie van de toenemende onlinemarkt?
Bestellingen via de webshop zijn gigantisch gestegen. 65% bestelt online en de rest offline. De klanten moeten wij gemak bieden. Het is een commodity markt totdat het niet goed is geregeld. Meedenken is de kracht.

Waarom kiezen mensen voor Facility Trade Group?
Wij gaan voor de beste koop; compleet assortiment. Bij ons krijg je waar je behoefte aan hebt. Waarom mensen voor ons kiezen; duurzaam, hoge hospitality waarde, kostenbesparing (compleet assortiment en expertise). De beste oplossing en zo laag mogelijke totaalkosten.

Wat typeert jou als directeur?
Ondernemend, daadkrachtig en verbindend. Het bedrijf wil ik laten groeien, duidelijkheid in focus, persoonlijke bijdragen van medewerkers in groei. Mensen weten ook waar ze het voor doen. Belang en nut van hun functioneren, dat is altijd belangrijk geweest maar naar de toekomst wordt dat steeds belangrijker.

Leider of een manager?
Leider! Daarop vraag ik door; Hoe manage je de boel? ‘Door duidelijkheid te verschaffen en iedereen mee te nemen in de keuzes die we maken. Coaching doe ik uiteraard dagelijks.’

Welke stip heb je op de horizon?
De stip is helder. We willen vanuit een stevig fundament Facility Trade Group autonoom door laten groeien naar een omzet van 50 miljoen over 5 jaar. Een hoge tevredenheid van klanten en medewerkers is hierbij rand voorwaardelijk.

Hoe groeien jullie?
Autonoom, maar als bedrijven zich aan willen sluiten bij de groep, staan we daar voor open. De kracht moet uit het bedrijf zelf komen. Verbinden, duidelijk zijn. Keuzes maken!

Lees hier het interview op de site van Ondernemers in Bedrijf

 

Deel deze pagina
+