Ons bamboe-assortiment is veilig

Actueel -

Facility Trade Group heeft kennisgenomen van het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om zogeheten “bamboe serviesgoed” niet meer te gebruiken. De NVWA waarschuwt dat zulke bekers, borden en bestek gifstoffen kunnen afgeven wanneer het in contact komt met warmte, wat kan leiden tot maagirritatie. Dit staat in een brief die minister Tamara van Ark (Medische Zorg) gisteren stuurde aan de Tweede Kamer. De producten die de NVWA adviseert uit de handel te nemen, zijn gemaakt van melamine (hard plastic) en een kleine hoeveelheid daaraan toegevoegde bamboepoeder. Naar aanleiding van dit bericht hebben wij onze leveranciers om een reactie gevraagd. Deze treft u onderstaand:

Koninklijke Paardekooper Group
Wij vinden het belangrijk om onze klanten te laten weten dat dit bij de bamboe-producten in het assortiment van Paardekooper niet het geval is.  Ons bamboe-assortiment bevat alleen producten die volledig gemaakt zijn van natuurlijk bamboehout of karton gemaakt van bamboepulp. Geen van deze materialen bevat melamine. Klanten die bamboe bestekken, bamboe roerstaafjes of producten van bamboekarton uit ons assortiment in hun bezit hebben, hoeven zich dus geen zorgen te maken. Al deze producten kunnen met een gerust hart worden gebruikt.

Koninklijke Paardekooper Group hecht grote waarde aan voedselveiligheid. Als leverancier van verpakkingen en disposables werken wij volgens de (inter-) nationale normen en richtlijnen. Onze kwaliteitsborgingsinspanningen zijn dan ook breed gecertificeerd volgens de strengste normen, zoals ISO 9001 en BRC S&D. Het officiele persbericht treft u hier.

Sier Disposables
In diverse media wordt gepubliceerd over het NVWA advies om producten gemaakt van melamine in combinatie met bamboevezels of maisvezels niet meer te gebruiken of te verkopen.
Sier Disposables verkoopt geen artikelen die gemaakt zijn van zulke materialen of samenvoegingen van dergelijke materialen. Het RIVM advies is dus niet van toepassing op onze producten.

Stylepoint 
Alle Melamine artikelen van merk Stylepoint worden sinds 2011 uitgebreid getest op verschillende stoffen en migratie. Deze testen worden voor ieder artikel uitgevoerd in het land van herkomst door een onafhankelijk testhuis, genaamd: Intertek. Uit deze testen blijkt onder andere de migratie grens van stoffen (waaronder Formaldehyde). Daarnaast dient van de complete zending een verklaring te worden overlegd; enerzijds een verklaring van de plaatselijke overheid, anderzijds door Stylepoint dat de artikelen conform de norm van de European Commission Regulation 10/2011 als het gaat om specifieke migratie van Formaldehyde ingevoerd worden.Verder vindt er bij iedere zending een 100% documentencheck plaats wat uitgevoerd wordt door de overheid (NVWA). Als extra controle worden er fysiek artikelen uit iedere zending gehaald welke door een Nederlands douane laboratorium getest worden (een test duurt ca twee weken gedurende welke tijd de artikelen niet mogen worden uitgeleverd). Stylepoint werkt met betrouwbare fabrieken en heeft sinds 2011 geen zending gehad die afgekeurd is. De artikelen zijn daarmee immer conform de Europese richtlijnen geleverd en goedgekeurd voor gebruik.

 

We hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Mocht u nog vragen hebben over de inhoud van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met uw eigen accountmanager of met Arjan Bolink, Manager Marketing & Communicatie (a.bolink@ftgroup.nl of 06-51818672)

Deel deze pagina
+