Referentie

Asito x Amsterdam UMC

"De samenwerking verloopt uitstekend, met korte communicatielijnen, duidelijke uitleg en de medewerker staat centraal. Problemen of vragen worden snel behandeld, en de schrobber 50 van Gausium functioneert naar behoren." - Heavenly Tang & Anneloes Klijn, Asito, & Amsterdam UMC - locatie VUMC

Hygiëne en doeltreffende schoonmaak zijn van cruciaal belang, met name in grote bedrijven en vooral in de zorgsector. Neem bijvoorbeeld een groot ziekenhuis, waar elke besparing van tijd en energie van onschatbare waarde is. Om deze reden heeft Asito voor een van hun belangrijkste klanten, het Amsterdam Universitair Medische Centrum – locatie VUMC, geïnvesteerd in een schrobrobot. Dit om de ruimtes efficiënter en gemakkelijker schoon te maken en te houden, ter ondersteuning van de schoonmaakmedewerkers van Asito.

Asito en Amsterdam UMC

Asito is een vooraanstaand Nederlands schoonmaakbedrijf, actief sinds 1952. Met meer dan 10.000 medewerkers en een nationale dekking, behoort het tot de top in facilitaire dienstverlening. Het bedrijf staat bekend om zijn hechte familiecultuur en zet zich in voor een schonere leefomgeving in diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg, het onderwijs, het openbaar vervoer en meer. Amsterdam UMC, locatie VUMC, is een van hun belangrijkste klanten, en ze streven naar duurzaamheid in hun schoonmaakpraktijken.

Amsterdam UMC is ontstaan in juni 2018 door de fusie van AMC en VUMC en heeft als missie hoogwaardige zorg toegankelijk te maken. Met meer dan 16.000 medewerkers richten ze zich op ziektepreventie en de beste behandelingen, met een focus op complexe zeldzame aandoeningen. Ze fungeren tevens als een opleidingsinstituut voor medisch personeel en herbergen acht vooraanstaande onderzoeksinstituten. Amsterdam UMC staat bekend om haar samenwerking met andere ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland, waardoor patiënten hoogwaardige zorg ontvangen. Vanwege hun sterke behoefte aan hygiëne en schoonmaakdiensten vertrouwt Amsterdam UMC op Asito als partner voor hygiëne en gezondheid in hun faciliteiten.

De samenwerking tussen Asito en Facility Trade Group
Asito en Facility Trade Group hebben samenwerkingsverbanden voor verschillende bedrijven en locaties. De samenwerking met betrekking tot de locatie van Amsterdam UMC loopt al sinds 2021. Sinds januari 2023 maakt Asito gebruik van de geleverde schrobrobot, de schrobber 50 van Gausium. Bovendien zal er binnenkort een stofzuigrobot worden toegevoegd, die is aangeschaft door Asito. De medewerkers van Asito zetten deze robots in voor schoonmaakwerkzaamheden bij Amsterdam UMC. Anneloes Klijn, Unit Manager Schoonmaak bij het UMC, geeft aan: “Asito heeft de robots aangeschaft, ik kan alleen maar benadrukken hoe blij ik ermee ben.” Volgens Heavenly Tang, Projectleider van Asito bij VUMC, staan de behoeften en wensen van de medewerkers op de werkvloer voorop. Dit is een van de redenen waarom ze de samenwerking met Facility Trade Group zo positief ervaart: “De samenwerking verloopt uitstekend, daar ben ik zeer tevreden over. De communicatielijnen zijn kort en we krijgen duidelijke uitleg, wat ik erg waardeer. De medewerker wordt betrokken en staat centraal, en dat vind ik erg prettig. Als er zich problemen voordoen of als er iets onduidelijk is, wordt dit snel opgelost.”

Zowel Heavenly als Anneloes laten duidelijk merken blij te zijn met de robot. “We zijn er erg enthousiast over, en we krijgen veel positieve reacties over André,” aldus Heavenly. Ze hebben de robot namelijk aangekleed in een schoonmaakjasje. Heavenly vertelt: “We hebben een design gekozen om de machine te laten personaliseren, en Facility Trade Group heeft de robot bij ons opgehaald en alles geregeld, waarna we hem ‘gepimpt’ terugkregen.” Heavenly beschouwt dit als een van de unieke voordelen van de samenwerking. Heavenly geeft aan dat de robot een positieve impact heeft: “De medewerkers zijn blij met de robot, en ze geven aan dat deze echt tijd bespaart en helpt, wat de reden is waarom ik er zo blij mee ben.” Dit was grotendeels de drijfveer achter de aanschaf van de robot. Anneloes voegt eraan toe: “Het is echt leuk om in het ziekenhuis iets innovatiefs te hebben, omdat we dat altijd graag willen, maar in de praktijk kan het soms lastig zijn om te implementeren. Iedereen vindt het leuk om de robot aan het werk te zien, en hij doet gewoon wat hij moet doen.”

Bestelproces & Personaliseren
Beide dames geven aan het bestelproces als vlot te hebben ervaren. “De levering verliep erg snel. Wat ook leuk was, is dat we de robot hebben kunnen personaliseren. We hebben het ontwerp kunnen kiezen, maar verder hoefden we eigenlijk niets te regelen,” benadrukt Heavenly. Ze benadrukken opnieuw het goede contact en de accountmanager als de redenen voor hun keuze om met Facility Trade Group samen te werken. Tot slot laten de dames weten dat ze de robots zeker aanbevelen voor bedrijven en gebouwen met grote ruimtes.

Robot André gebruikt door Asito bij Amsterdam UMC – locatie VUMC

Een compleet aanbod voor u
Bent u ook op zoek naar een uitgebreid assortiment in reinigingsrobots, -systemen, machines en -middelen, hygiënische voorzieningen of misschien wel non-food horeca producten? Bekijk dan nu onze productpagina’s. Wilt u liever vrijblijvend advies op maat ontvangen? Klik dan op de knop ‘Advies aanvragen’.

Over Facility Trade Group
Facility Trade Group is een toonaangevende, onafhankelijke facilitaire groothandel met meer dan 90 jaar expertise. Wij zijn gespecialiseerd in reinigingssystemen en -machines, non-food horecaproducten en hygiënische voorzieningen, Met ruim 65 medewerkers en meer dan 4.500 opdrachtgevers bedienen wij diverse sectoren, zoals horeca, schoonmaakbedrijven, kantoren, onderwijs, industrie en zorg. Onze klantgarantie is gebaseerd op klantpartnerschap en expertise. Wij bieden een uniek assortiment, van A-merken tot gelijkwaardige alternatieven, ongeacht de leverancier of het merk. Daarnaast bieden we aanvullende services, waaronder machineleasing en technisch onderhoud. Onze diepgaande kennis vertalen we naar klant specifieke adviezen om uw doelen te bereiken op het gebied van kostenbesparing, duurzaamheid, hospitality & beleving. Wij streven ernaar om als groothandel uniek te zijn en u de beste koopgarantie en bestelgemak te bieden.

+