Referentie

Hotel Facility Concepts (citizenM)

"Wij waarderen de heldere communicatie en innovatie in de samenwerking met Facility Trade Group. De robotstofzuiger bespaart dagelijks twee uren werk voor medewerkers, ondersteunt onze kernwaarden, en draagt positief bij aan gastenervaring zonder overlast, dankzij geruisloze en efficiënte schoonmaak." -  Michel Vos, Area Manager bij HFC & Mathieu Lacabanne, Business Solutions Director bij HFC

Het gebruik van schoonmaakcobots kan de vloerreiniging aanzienlijk efficiënter, beter, gemakkelijker en sneller maken. Met behulp van een schoonmaakcobot krijgen schoonmaakmedewerkers extra ondersteuning, waardoor zij zich kunnen concentreren op hoogwaardige schoonmaaktaken, terwijl de schoonmaakcobot zware repetitieve taken op zich neemt. Dit bevordert een echte samenwerking. Het gaat hier niet om zomaar een robot, maar om een ware cobot. Hotel Facility Concepts heeft dergelijke cobots geïmplementeerd in de hotels citizenM Airport en citizenM Amsterdam Zuid.

Hotel Facility Concepts

Hotel Facility Concepts (HFC) is een vooraanstaande internationale facilitaire organisatie gespecialiseerd in strategische facility management voor hotels en commercieel vastgoed, waaronder citizenM Airport en citizenM Amsterdam Zuid. Als strategische partner gelooft HFC in geïntegreerd facilitair management voor het stimuleren van merkprestaties en kostenbesparing. Hun diensten zijn schaalbaar, modulair en dragen bij aan de korte- en langetermijnvisie van klanten. HFC legt de nadruk op verbinding, eigenaarschap, betrouwbaarheid en passie voor succes.

De samenwerking tussen Hotel Facility Concepts en Facility Trade Group
Al 15 jaar lang bestaat de samenwerking tussen Hotel Facility Concepts en Facility Trade Group. Gedurende deze periode heeft HFC diverse productsoorten afgenomen, variërend van reinigingsmachines, -middelen en materialen tot hygiënische voorzieningen. De samenwerking kenmerkt zich door uitstekende communicatie, heldere afspraken en ruimte voor innovatie. Zo heeft HFC (Hotel Facility Concepts) anderhalf jaar geleden na een succesvolle pilot de Gausium Ecobot 40 robotstofzuiger geïntroduceerd bij citizenM Airport en citizenM Amsterdam Zuid. Sindsdien kunnen gasten in deze hotels de robot in actie zien, terwijl het schoonmaakpersoneel wordt ingezet voor hoogwaardige schoonmaaktaken.

Het team van EW Facility Services, dat verantwoordelijk is voor de schoonmaak in beide hotels, beschouwt de robot als een integraal onderdeel van hun team. Mathieu Lacabanne, Business Solutions Director bij HFC, benadrukt dat de term ‘cobot’ niet voor niets staat voor collaboratieve robot. Hij legt uit dat dankzij de robotstofzuiger het mogelijk is om dagelijks twee extra uren van een medewerker in te zetten voor hoogwaardige schoonmaaktaken. HFC hecht veel waarde aan hygiëne, comfort en veiligheid, en de schoonmaakcobot ondersteunt hen bij het handhaven van deze kernwaarden. Michel Vos, Area Manager bij HFC, benadrukt ook het volgende: “Medewerkers zien de innovatie niet als een bedreiging, maar eerder als een nieuwe collega die werk uit handen neemt en waardoor zij tijd krijgen voor andere werkzaamheden waar ze meer plezier aan beleven. Wij streven er altijd naar om ervoor te zorgen dat de medewerkers een Team Well Being vormen.”

Aandacht en duurzaamheid
Michel Vos benadrukt dat de robot eenvoudig in gebruik is, omgevingen herkent en absoluut geen gadget is. Ondanks dat draagt de aanwezigheid op een positieve manier bij aan de ervaring van gasten; Mathieu Lacabanne merkt op: “Er worden zelfs foto’s en filmpjes van gemaakt.” ”Naast de positieve ervaring is de stofzuiger bijna geruisloos en veroorzaakt geen overlast”, benadrukken de heren. Duurzaamheid speelt hierin ook een rol. ”De cobot kan langere tijd zelfstandig schoonmaken, wat resulteert in 2 tot 3 uur onafgebroken zuigen. Bovendien is de cobot wendbaar, zelfs in kleine ruimtes, en zorgt hij voor zuivere lucht”. Het is dus veilig om te concluderen dat zowel HFC, citizenM als EW Facility Services zeer tevreden zijn met de cobots.

De Gausium Ecobot 40 in actie bij het CitizenM Hotel Amsterdam Airport

Een compleet aanbod voor u
Bent u ook op zoek naar een uitgebreid assortiment in reinigingscobots, -systemen, machines en -middelen, hygiënische voorzieningen of misschien wel non-food horeca producten? Bekijk dan nu onze productpagina’s. Wilt u liever vrijblijvend advies op maat ontvangen? Klik dan op de knop ‘Advies aanvragen’.

Over Facility Trade Group
Facility Trade Group is een toonaangevende, onafhankelijke facilitaire groothandel met meer dan 90 jaar expertise. Wij zijn gespecialiseerd in reinigingssystemen en -machines, non-food horecaproducten en hygiënische voorzieningen, Met ruim 65 medewerkers en meer dan 4.500 opdrachtgevers bedienen wij diverse sectoren, zoals horeca, schoonmaakbedrijven, kantoren, onderwijs, industrie en zorg. Onze klantgarantie is gebaseerd op klantpartnerschap en expertise. Wij bieden een uniek assortiment, van A-merken tot gelijkwaardige alternatieven, ongeacht de leverancier of het merk. Daarnaast bieden we aanvullende services, waaronder machineleasing en technisch onderhoud. Onze diepgaande kennis vertalen we naar klant specifieke adviezen om uw doelen te bereiken op het gebied van kostenbesparing, duurzaamheid, hospitality & beleving. Wij streven ernaar om als groothandel uniek te zijn en u de beste koopgarantie en bestelgemak te bieden.

+