Referentie

Sportfondsen Nederland

"Dankzij de samenwerking met Facility Trade Group ligt de focus nu op schoonmaak en op de schoonmaakmedewerkers. Ze kunnen nu op een prettige, veilige en efficiënte manier werken, wat essentieel is voor ons." - Nancy Visser, Manager Bouw & Techniek bij Sportfondsen Nederland

Tijdens het sporten is hygiëne vanzelfsprekend van groot belang, vooral wanneer u te maken heeft met talloze bezoekers. De vitaliteit van zowel de bezoekers als de medewerkers staat hoog in het vaandel bij Sportfondsen. Daarom heeft Sportfondsen in de zomer van 2019 een aanbesteding uitgeschreven, die sindsdien wordt vervuld door Facility Trade Group.

Sportfondsen

Sportfondsen bestaat al 100 jaar. Het bedrijf, opgericht in 1923, zet zich dagelijks in voor een Vitaal Nederland. Dit doen ze via hun 300+ sportaccommodaties, samen met en voor zo’n 100 gemeenten, maatschappelijke partners en hun bezoekers. Bij Sportfondsen zijn ze ervan overtuigd dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Ze beschouwen zichzelf als ondernemend en bouwen dan ook aan een vitale organisatie waarin iedereen ondernemend kan zijn. Met jaarlijks 20 miljoen bezoekers staat hygiëne bij hen voorop, en om de hoge hygiënestandaarden te handhaven, hebben ze de juiste middelen en materialen nodig.

De samenwerking tussen Sportfondsen en Facility Trade Group
Sinds 2020 heeft Facility Trade Group de opdracht om de hygiënische voorzieningen, reinigingsmiddelen, -materialen, -machines en persoonlijke beschermingsmiddelen te leveren aan alle locaties van Sportfondsen. Nancy Visser, Manager Bouw & Techniek bij Sportfondsen Nederland, geeft aan dat de samenwerking heeft geleid tot meer goodwill, vertrouwen en een verbeterde hygiëne. “Voorheen hadden we geen gestructureerde aanpak voor de inkoop van deze producten. Elke locatie had zijn eigen schoonmaakbeleid en inkoopproces. Er was geen uniformiteit en te weinig expertise, dat moest veranderen. We begonnen eigenlijk vanaf nul, zonder bestaande structuur, historische gegevens of relevante data. We moesten het wiel opnieuw uitvinden.” Nancy Visser benadrukt: “Dankzij de samenwerking met Facility Trade Group ligt de focus nu op schoonmaak en op de schoonmaakmedewerkers. Ze kunnen nu op een prettige, veilige en efficiënte manier werken, wat essentieel is voor ons.”

Geselecteerd kernassortiment & mogelijkheden
Bij de start werd gekozen voor een kernassortiment van zo’n 100 producten. Uit dit kernassortiment kunnen de locatieverantwoordelijken hun bestellingen selecteren. Als het gewenste product niet opgenomen is in het kernassortiment of als ze vragen hebben over alternatieven, kunnen ze altijd contact opnemen met de accountmanagers van Facility Trade Group. De communicatielijnen zijn kort, waardoor de expertise van Facility Trade Group goed tot uiting komt.

Nancy Visser, Manager Bouw & Techniek bij Sportfondsen Nederland

Een compleet aanbod voor u
Bent u ook op zoek naar een uitgebreid assortiment hygiënische voorzieningen, reinigingsmiddelen, -materialen en -machines of misschien wel non-food horeca producten? Bekijk dan nu onze productpagina’s. Wilt u liever vrijblijvend advies op maat ontvangen? Klik dan op de knop ‘Advies aanvragen’.

Over Facility Trade Group
Facility Trade Group is een toonaangevende, onafhankelijke facilitaire groothandel met meer dan 90 jaar expertise. Wij zijn gespecialiseerd in reinigingsmiddelen, -systemen en -machines, non-food horecaproducten en hygiënische voorzieningen. Met ruim 65 medewerkers en meer dan 4.500 opdrachtgevers bedienen wij diverse sectoren, zoals horeca, schoonmaakbedrijven, kantoren, onderwijs, industrie en zorg. Onze klantgarantie is gebaseerd op klantpartnerschap en expertise. Wij bieden een uniek assortiment, van A-merken tot gelijkwaardige alternatieven, ongeacht de leverancier of het merk. Daarnaast bieden we aanvullende services, waaronder machineleasing en technisch onderhoud. Onze diepgaande kennis vertalen we naar klant specifieke adviezen om uw doelen te bereiken op het gebied van kostenbesparing, duurzaamheid, hospitality & beleving. Wij streven ernaar om als groothandel uniek te zijn en u de beste koopgarantie en bestelgemak te bieden.

+