Textielhygiëne

Om de textiel hygiëne te handhaven, spelen textiel reinigers een essentiële rol in het reinigingsproces. De textiel reinigers van Facility Trade Group zorgen ervoor dat vlekken of vuil effectief uit textiel worden verwijderd, de kleur optimaal behouden blijft en het textiel voorzien wordt van een langdurig frisse geur. Sommige van onze textiel reinigers zijn zelfs geschikt voor gebruik bij lage temperaturen, zonder concessies te doen aan reinigingskracht en kwaliteit. Voor meer informatie over onze textiel reinigers of ons uitgebreide assortiment, verwijzen wij u naar de onderstaande informatie.

Textiel reinigers van Facility Trade Group

In ons assortiment treft u diverse soorten producten voor textiel reiniging aan. Sommige zijn gericht op het doeltreffend verwijderen van vuil en vlekken, terwijl anderen meer gefocust zijn op het verbeteren van de algemene staat van het textiel en het verzachten ervan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende typen textiel reinigers die wij aanbieden:

  • Hoofdwasmiddel: Het hoofdwasmiddel is geschikt voor elke was en alle temperaturen, met optimale prestaties doorgaans tussen de 60 en 90°C. In sommige gevallen is dit hoofdwasmiddel vergelijkbaar met consumentenhoofdwasmiddel, maar de verpakkingen in ons assortiment zijn groter, wat ze bijzonder geschikt maakt voor het verwerken van grote hoeveelheden wasgoed. Dit middel is verkrijgbaar voor zowel witte als gekleurde was en is beschikbaar in verschillende vormen, zoals poeder, vloeibaar en pods/capsules.
  • Waskrachtversterkers: In veel gevallen wordt voor specifieke toepassingen een waskrachtversterker gebruikt, vaak in vloeibare, enzymatisch geconcentreerde vorm. Het bevat actieve stoffen die zijn ontworpen om vuil nog effectiever te verwijderen.
  • Wasverzachters: Een wasverzachter zorgt ervoor dat de was aangenaam aanvoelt en heeft een antistatisch effect. Daarom worden wasverzachters vaak toegevoegd aan het textielreinigingsproces, zoals bij bedlakens, hoezen, ondergoed, handdoeken, enzovoort. In ons assortiment vindt u diverse soorten wasverzachters, verkrijgbaar in zowel normale als grote verpakkingen, elk met een unieke geur.
  • Bleekmiddelen: Hoewel het normaal gesproken wordt vermeden bij textiel, kan bleekmiddel ook zeer nuttig zijn. In sommige gevallen wordt bleekmiddel gebruikt als textielreiniger om hardnekkige vlekken te verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige bleekmiddelen niet geschikt zijn voor bepaalde soorten textiel of kleuren. Het bleekmiddel draagt bij aan het behouden van een sprankelend witte kleur en helpt slijtage te voorkomen.

Verbeter de textiel hygiëne in uw bedrijf

In veel bedrijven waar werkkleding en/of ander textiel een essentiële rol spelen en waar hygiëne hoog in het vaandel staat, is het gebruik van goede textiel reinigers van cruciaal belang. In de horeca is het bijvoorbeeld van groot belang dat werkkleding er schoon en fris uitziet, evenals tafellakens, servetten en andere textielvormige materialen. Hier wordt immers gewerkt met voedsel en drank, waarbij hygiëne van het grootste belang is. Hetzelfde geldt voor de zorgsector, waar zowel artsen, verpleegsters als patiënten gebaat zijn bij hygiënische en goed gereinigde werkkleding. Bovendien moeten herbruikbare textielproducten zoals handdoeken en bedlinnen grondig worden gereinigd, zodat de patiënt beschermd blijft tegen ziektekiemen, virussen en vuil.

Ontdek ons merkenaanbod aan textiel reinigers

Bij Facility Trade Group bieden wij diverse textielreinigingsmogelijkheden aan om de hygiëne van uw textiel optimaal te waarborgen. De textiel reinigers in ons assortiment zijn afkomstig van bekende merken, waaronder Diversey, Robijn, Omo, Tricel, Ariel, en vele anderen. Naast ons bestaande merkenaanbod hebben wij als onafhankelijke groothandel ook de mogelijkheid producten van andere merken aan te bieden. Op deze manier kunt u altijd de juiste oplossing vinden voor uw bedrijf.

Deel deze pagina
+