Roltrapreiniging

Blogs -

Een roltrap is vaak een blikvanger in uw gebouw. Door de constructie en intensief gebruik is de roltrap moeilijk te reinigen. Daarnaast wordt het schoonmaken van de roltrap vaak niet op gelijke basis gedaan in vergelijking met de rest van het gebouw. Vloeren, meubilair, sanitair en glas worden dagelijks of periodiek gereinigd, maar het duurste element wordt veelal niet of slecht onderhouden. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat het aantal valpartijen als gevolg van stof en vet op roltrappen jaarlijks stijgt, alsook de schadevergoedingen die daarbij gepaard gaan. Een smerige roltrap heeft bovendien – net als vies sanitair – een negatieve uitstraling.

Tijdrovende klus

Meestal wordt een machine ingezet voor het reinigen van roltrappen en hellingbanen. Het machinaal reinigen van een roltrap is kostbaar en neemt al snel enkele uren in beslag. Door de constructie en het intensieve gebruik zijn roltrappen namelijk moeilijk schoon te maken. Daarnaast kan de roltrap tijdens het onderhoud niet worden gebruikt. Uitgesteld onderhoud is dus vaak het gevolg.

Het Tread-TEQ Roltrapreinigingssysteem

Het Roltrapreinigingssysteem van EscaTEQ moet schoonmakers en gebouwbeheerders helpen bij deze tijdrovende klus. Reiniging met het Tread-TEQ systeem kan door iedereen worden uitgevoerd. Het reinigen kost slechts enkele minuten. Hierdoor kan dezelfde schoonmaakfrequentie als voor vloeren in het schoonmaakplan worden opgenomen. De roltrap is maar een paar minuten beperkt bereikbaar voor gebruikers, doordat voor de totale reiniging maar twee roltraprondes nodig zijn. De eerste ronde wordt het reinigingsmiddel over de roltrap uitgesmeerd en tijdens de tweede roltrapronde wordt het vuil opgenomen door de pad. Daarin is dit systeem uniek.

Eenvoudig in gebruik

Het Tread-TEQ systeem bestaat uit een sterke telescopische steel met een padhouder. In de padhouder wordt een geprofileerde reinigingspad aangebracht. Voor elk type roltrap is er een aparte pad, die naadloos in de groeven van de roltrap past. Het hardere gedeelte leidt de pad in de groeven van de roltraptrede en verwijdert gelijktijdig het grove vuil. Het rode zachtere foamdeel voegt zich naar de groef en neemt zo alle diepliggende vervuiling op. Nadat de pad is aangebracht wordt deze in een bak geplaatst met Clean-TEQ reinigingsmiddel. Dit is een geconcentreerd middel, schuimt niet en bevat geen schadelijke middelen zoals fosfaten en bleek- of oplosmiddelen. Het is niet corrosief waardoor alle op de roltrap toegepaste materialen (dus ook rubber en glas) niet worden aangetast. Het middel laat ook geen kleverig residu achter en heeft zelfs antislip eigenschappen. De pad wordt op de werkende roltrap geplaatst, waarbij de draairichting naar de schoonmaker toe is. Dezelfde procedure met andere pads kan worden toegepast voor de voorzijde van roltraptrede. Kijk hier voor de instructievideo

Bestel uw EscaTEQ systeem in onze webshop 

Deel deze pagina
+