The Good Roll, Papier met impact

Actueel -

The Good Roll, makers van 100% gerecycled toilet papier. Hun missie is simpel: Veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van hun nettowinst bouwt men toiletten in diverse landen in Afrika.

Win-Win Concept 

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, één derde (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Shocking cijfers als je het de oprichters van de Good Roll vraagt. Zo schrikbarend dat ze hen hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee ze beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee ze zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.

 

Maatschappelijke bijdrage arbeidsmarkt

Naast een écht duurzaam product, wordt er ook een directe maatschappelijke bijdrage geleverd. Een sociale onderneming is verantwoordelijk voor het wikkelen en verpakken van een deel de producten. Op deze manier biedt the Good Roll werk en begeleiding aan meer dan 75 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

The Good Roll producten, papier met impact

The Good Roll producten zijn gemaakt van :

  • 100% gerecycled papier
  • zonder chloor, kleur- en geurstoffen
  • 100% boomvriendelijke duurzaam papier
  • De verpakkingen zijn plastic vrij

Naast toiletrollen zijn er ook sterke keukenrollen en stevige tissues verpakt in trendy kleurige doosjes. Bekijk ons Good Roll assortiment hier.

The Good Roll Foundation

The Good Roll Foundation heeft één doel: duurzame sanitaire voorzieningen beschikbaar maken. De foundation is opgericht om het geld dat wordt opgehaald met de verkoop van The Good Roll producten zo goed mogelijk te besteden aan de bouw van sanitatie, zonder hierbij winst te maken.

The Good Roll doneert ieder jaar 50% van de nettowinst aan het bouwen van toiletten in ontwikkelingslanden. Dit is de (netto) winst, dus de winst die overblijft nadat de gemaakte kosten (personeel, kantoor) in mindering zijn gebracht. Elk boekjaar worden de financiële jaarcijfers gepubliceerd. De donatie gaat naar onze Stichting die het verdeelt over projecten en bijvoorbeeld samenwerkingen met o.a. SIMAVI. De impactmeter geeft goed weer hoeveel toiletten wij hebben gebouwd en nog gaan bouwen. Check voor meer informatie hier de website van The Good Roll Foundation of bekijk dit korte filmpje met uitleg over de foundation.

Video

Enthousiast? Check deze video.

 

Deel deze pagina
+