Unger erGO!

Actueel -

erGO! Clean – ergonomisch, efficiënter en sneller moppen

Om schoonmaakmedewerkers te ontlasten en het werk te vereenvoudigen, heeft Unger de erGO! Clean ontwikkeld. Gebruikers kunnen hiermee ergonomisch, efficiënter en sneller moppen . Voor de S-beweging heb je nauwelijks kracht nodig; dit beperkt de belasting op schouders, armen en polsen (terugdringen van ziekteverzuim). De telscoopsteel kan nauwkeurig worden ingesteld en dankzij de geïntegreerde, afneembare vloeistofflacon is het systeem altijd gebruiksklaar. Er is dus geen aparte emmer nodig. Het uitpersen van de mop is hiermee verleden tijd.

Voordelen erGO

Ready to go
Altijd en overal gebruiksklaar
Kostenbesparend werken
Minder verbruik van water en chemie
Hogere m2 prestatie (productiviteit)
Fittere medewerkers en lager ziekteverzuim

Bekijk of download de erGO! brochure hier

Reductie van ziekteverzuim

Het gebruiksvriendelijke erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren ontving het AGR-keurmerk na intensieve testen door artsen en therapeuten. Het UNGER product is speciaal ontwikkeld om schoonmaakpersoneel te beschermen tegen beroepsgerelateerde gezondheidsproblemen. 40 procent van alle medewerkers in de schoonmaaksector hebben rug- en de nekklachten. Dat kan leiden tot ziekteverzuim, wat een behoorlijke kostenpost is voor het bedrijf. Met het erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren kan het ziekteverzuim worden gereduceerd.

Enkele van de meest voorkomende redenen voor afwezigheid in de schoonmaaksector zijn rug- en nekklachten*. De oorzaak: een verkeerde houding, veel bukken en zware voorwerpen optillen en dragen, zoals bijvoorbeeld emmers water. Bij de reinigingsproducten van UNGER is veel aandacht besteed aan ergonomie, waardoor deze gezondheidsproblemen worden voorkomen – zoals bij het erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren.

Als eerste en enige product uit de categorie vloerreiniging is de erGO! clean met S-telescoopsteel onderscheiden en heeft het product het keurmerk gekregen van de vereniging Aktion Gesunder Rücken (AGR).Een interdisciplinaire commissie bestaande uit artsen, therapeuten en deskundigen op het gebied van preventieve maatregelen ter voorkoming van werkgerelateerde gezondheidsproblemen testte de erGO! clean S-telescoopsteel grondig door middel van een theoretische en praktische onderzoeksmethode.

S-vormige steel

Door de S-vorm van de steel en de draaibare handvatten kan de gebruiker gemakkelijk en op een ergonomisch verantwoorde wijze werken en wordt de lichamelijke inspanning verminderd. Met een minimale belasting van schouders, armen en polsen kan zo de achtvormige beweging die noodzakelijk is voor een effectieve reiniging worden uitgevoerd. Bij vergelijkbare producten van andere merken is dat niet het geval.

Bij het werken met de erGO! clean S-telescoopsteel wordt ook de rug ontlast, omdat de steel in hoogte kan worden versteld zodat men met een rechte rug de erGO kan bedienen. Omdat er in de erGO! clean S-telescoopsteel een geïntegreerde afneembare tank voor reinigingsmiddel zit, is er geen extra emmer nodig waardoor er niet meer steeds hoeft te worden gebukt en zware voorwerpen hoeven te worden opgetild en gedragen. Met de geïntegreerde doseringshendel van het puls-straalsysteem kan het reinigingsmiddel gemakkelijk worden aangebracht.

Door het ergonomische werken met de erGO! clean S-telescoopsteel kunnen werkgerelateerde gezondheidsproblemen worden voorkomen. Dat wordt een steeds belangrijker thema. Het betaalt zich terug om op dit vlak te investeren in de gezondheid van medewerkers, omdat het ziekteverzuim van het personeel tot een minimum wordt beperkt en de kosten worden gereduceerd.

unger logo

Deel deze pagina
+