Unger erGO!

Nieuws -

erGO! Clean – ergonomisch, efficiënter en sneller moppen

Om schoonmaakmedewerkers te ontlasten en het werk te vereenvoudigen, heeft Unger de erGO! Clean ontwikkeld. Gebruikers kunnen hiermee ergonomisch, efficiënter en sneller moppen. Voor de S-beweging heb je nauwelijks kracht nodig. Dit beperkt de belasting op schouders, armen en polsen met als gevolg  het terugdringen van het ziekteverzuim. De telscoopsteel kan nauwkeurig worden ingesteld. Dankzij de geïntegreerde, afneembare vloeistofflacon is het systeem altijd gebruiksklaar. Er is dus geen aparte emmer nodig. Het uitpersen van de mop is hiermee verleden tijd.

Voordelen erGO

  • Ready to go
  • Altijd en overal gebruiksklaar
  • Kostenbesparend werken
  • Minder verbruik van water en chemie
  • Hogere m2 prestatie (productiviteit)
  • Fittere medewerkers en lager ziekteverzuim

Bekijk of download de erGO! brochure hier

Reductie van ziekteverzuim

Na intensieve testen door artsen en therapeuten ontving het gebruiksvriendelijke erGO! clean reinigingssysteem het AGR-keurmerk . Het UNGER product is speciaal ontwikkeld om schoonmaakpersoneel te beschermen tegen beroepsgerelateerde gezondheidsproblemen. 40 procent van alle medewerkers in de schoonmaaksector heeft rug- en de nekklachten. Dat kan leiden tot ziekteverzuim, wat een behoorlijke kostenpost is voor het bedrijf. Met het erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren kan het ziekteverzuim worden gereduceerd.

Enkele van de meest voorkomende redenen voor afwezigheid in de schoonmaaksector zijn rug- en nekklachten. De oorzaak: een verkeerde houding, veel bukken en optillen en dragen van zware voorwerpen. Denk aan emmers water. Bij de reinigingsproducten van UNGER is veel aandacht besteed aan ergonomie. Hierdoor worden gezondheidsproblemen voorkomen.

Als eerste en enige product uit de categorie vloerreiniging is de erGO! clean met S-telescoopsteel onderscheiden. Het product heeft het keurmerk gekregen van de vereniging Aktion Gesunder Rücken (AGR). Een interdisciplinaire commissie bestaande uit artsen, therapeuten en deskundigen op het gebied van preventieve maatregelen ter voorkoming van werkgerelateerde gezondheidsproblemen testte de erGO! clean S-telescoopsteel grondig. Dit deden zij door middel van een theoretische en praktische onderzoeksmethode.

S-vormige steel

Door de S-vorm van de steel en de draaibare handvatten kan de gebruiker gemakkelijk en op een ergonomisch verantwoorde wijze werken. Tevens wordt de lichamelijke inspanning verminderd. Met een minimale belasting van schouders, armen en polsen kan de achtvormige beweging van het moppen worden uitgevoerd. Dit is noodzakelijk is voor een effectieve reiniging. Bij vergelijkbare producten van andere merken is de belasting op gewrichten en spieren groter.

De steel kan in hoogte worden versteld, zodat men met een rechte rug de erGO kan bedienen. Hiermee wordt de rug ontlast.  Daarnaast zit er in de S-telescoopsteel een geïntegreerde afneembare tank voor reinigingsmiddel. Hierdoor is er geen extra emmer nodig en hoeft er dus niet te worden gebukt. Met de geïntegreerde doseringshendel van het puls-straalsysteem kan het reinigingsmiddel gemakkelijk worden aangebracht.

Door het ergonomische werken met de erGO! clean S-telescoopsteel kunnen werkgerelateerde gezondheidsproblemen worden voorkomen. Dat wordt een steeds belangrijker thema. Het betaalt zich terug om op dit vlak te investeren in de gezondheid van medewerkers, omdat het ziekteverzuim van het personeel tot een minimum wordt beperkt en de kosten worden gereduceerd.

unger logo

Deel deze pagina
+