hrobzuig (13)

Waar moet u nou precies op letten bij aanschaf van een schrobzuigmachine? Onderstaand treft u kooptips die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Het is immers een behoorlijke investering. Vaak voor jaren. Daar wilt u toch zoveel mogelijk uithalen?

Schrobzuigmachine Nilfisk

1. LEVENSDUUR
Een schrobzuigmachine gaat gemiddeld tussen de 5-10 jaar mee. Maak voor uzelf de afweging of de machine nu en in de toekomst voldoet.

2. GEBRUIK
Hoeveel mensen en wie gaan er met deze machine werken? Voor het beste schoonmaakresultaat en behoud van de machine, raden wij aan dat één of slechts enkele  personen verantwoordelijk zijn voor de schrobzuigmachine.

3. OPPERVLAKTE
Voor welke locatie wordt de schrobzuigmachine gebruikt en wat is de totale oppervlakte van deze locatie? Dit is belangrijk voor de grootte en inhoud van de machine. Tevens speelt de capaciteit van de accu hierbij een belangrijke rol.

4. TYPE VLOER 
Om welk type vloer of types vloeren gaat het? Een gecoate vloer heeft een andere behandeling nodig, dan een PVC of betonvloer. Daarnaast dient u de borstels, pads en het het reinigingsmiddel op het type vloer aan te passen. Onjuist gebruik of een verkeerde keuze van hulpmaterialen hebben een negatief effect op het resultaat.

5. VERVUILINGSGRAAD
Wat is de vervuilingsgraad van de vloer? Is het vuil zwaar of licht aangehecht? Is het vuil op de vloer vet of kalkachtig? Ook hier dient u de borstels, pads en het reinigingsmiddel op het type vloer aan te passen. Onjuist gebruik of een verkeerde keuze van hulpmaterialen hebben een negatief effect op het resultaat.

6. BORSTELSYSTEEM
Laat u goed informeren welk borstel- of padsysteem u dient te gebruiken. We onderscheiden drie soorten borstels/pads :
Schijfborstelsysteem : dit systeem wordt bij de meeste toepassingen gebruikt. Denk aan ondergronden van beton, tegels en oneffen vloeren.
Walsborstelsysteem : dit systeem wordt gebruikt bij bijvoorbeeld siergrindvloeren en op plaatsen waar een beperkte veegfunctie nodig is.
Vloerpads : vloerpads worden over het algemeen gebruikt bij volkomen gladde voeren. Bijvoorbeeld op vloeren met een coating. Doorsnee regel bij vloerpads is: hoe donkerder de kleur van de pad, hoe agressiever.

7. HINDERNISSEN EN OBSTAKELS
Inventariseer welke hindernissen of obstakels u gaat tegenkomen tijdens het reinigen van de vloer. Denk hierbij aan kasten, stoelen, tafels en machines. Dit is van belang voor de juiste keuze van het type, grootte en wendbaarheid van de schrobzuigmachine. Een machine van 80 cm breed kan nu eenmaal niet door een gangpad van 60 cm….  Houd dus rekening met doorgangen, eventuele liften en de opbergplaats van de machine.

8. TIJD
Een machine van 80 cm breed werkt sneller dan een machine van 60 cm breed. Theoretisch is hier geen speld tussen te krijgen, echter is de werkelijkheid vaak anders. Daarom onderscheiden we een theoretische en werkelijke capaciteit van de machine. De theoretische capaciteit gaat uit van een ruimte waarin zich geen  hindernissen of obstakels bevinden. U kunt in dit geval de rekensom “schrobbreedte van de machine x gemiddelde snelheid van de machine” gebruiken. Bij de berekening van de werkelijke capaciteit wordt rekening gehouden met hindernissen die u onderweg tegen kunt komen in combinatie met de (on)mogelijkheden van uw machine. Let hierop tijdens uw aankoop. Want ook in de schoonmaakmarkt geldt : tijd is geld.

9. ENERGIEBRON
U heeft de keuze uit een accu of een elektrische machine met kabel. In veel gevallen gaat de voorkeur uit naar een accu-aangedreven machine. Daarentegen kunnen zich ook situaties voordoen dat een elektrische 230V machine een betere keuze is. Bijvoorbeeld in kleinere ruimtes met weinig obstakels. Onderstaand de voor- en nadelen op een rijtje.

Accu machine
Geen hinder van het snoer
Beperkte werkduur voordat de machine aan de lading moet
Locatie met laadstation

Elektrische machine
Hinder van snoer met name in ruimte met hindernissen en obstakels
Onbeperkte werkduur, mits er voldoende stopcontacten aanwezig zijn.

10. FREQUENTIE VAN GEBRUIK 
Mocht u een machine willen aanschaffen om bijvoorbeeld 3 á 4 keer per jaar te gaan gebruiken, schaf dan geen machine met accu aan. De accu loopt, ondanks dat de machine niet gebruikt wordt, langzaam leeg. Bovendien wordt de accu van een machine die niet regelmatig gebruikt wordt lui. Deze zal nooit meer de kracht kunnen leveren als van een machine, die regelmatig gebruikt wordt. Gelukkig worden er steeds meer LiOn accu’s gebruikt in deze machines. LiOn accu’s kennen dit probleem in veel mindere mate.

Indien u bij ons een aanvraag doet voor aanschaf van een machine, neemt onze machine expert contact met u op om een afspraak te maken. Voor een gedegen advies bekijken we de locatie en stellen we u een aantal vragen.  Ons motto ? Een juiste machine op de juiste plaats is een tevreden klant!

Nieuwsgierig? Bekijk HIER ons aanbod schrobzuigmachines.