Is de handhygiëne in uw toilet op orde?

Handhygiëne is essentieel om besmetting met ziekteverwekkende micro-organismen te beperken. Dat blijkt maar weer sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus: het nummer één advies van het RIVM is om je handen te wassen met zeep en te drogen met papier. Klik op het RIVM logo voor het advies van het RIVM met betrekking tot handen wassen en drogen.

Vraag aan RIVM :  Kan ik mijn handen beter drogen met een doek of met een blazer?

Antwoord RIVM : Belangrijk is dat je handen goed droog worden. Bij het gebruik van een blazer blijven de handen vaak nog nat. Een schone, droge doek gebruiken is beter.

 

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) is in België het wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. De rol van de HGR in België is vergelijkbaar met de RIVM in Nederland.

Verbannen handdrogers uit sanitaire ruimtes
De HGR beveelt daarom aan om papieren wegwerphanddoekjes te gebruiken en jethanddrogers of heteluchthanddrogers uit de sanitaire ruimtes te verbannen zolang de SARS-CoV-2-pandemie blijft duren en het virus volop circuleert. Bekijk hier de korte versie van het onderzoek. Ga hier naar het volledige onderzoek van HGR.

Een korte uitleg waarom onze voorkeur uit gaat naar het handen drogen met papier.

Papieren handdoeken hebben een zeer hygiënisch oppervlak

Om de oppervlakken van de droogsystemen te testen op besmetting werd een swab (test) genomen op de meest aangeraakte delen van elke dispenser of droger. Daaruit volgde de onderstaande conclusies:

  • De Jet Air droger is het enige toestel waarbij een hoge besmetting werd vastgesteld (onder meer E-coli) met een zeer hoge concentratie binnenin op de bodem van de droger.
  • Het oppervlak van dispensers met papieren handdoeken hebben een beduidend lager besmettingsrisico voor natte handen dan dat van Jet Air drogers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Papieren handdoeken verwijderen meer bacteriën

Als het gaat om de frotterende werking en het verwijderen van bacteriën, voldoen papieren handdoeken aan de Europese handwasnorm EN 1499H. De prestaties van de Jet Air- en heteluchtdrogers voldoen echter niet aan de vereisten van de Europese norm

Logreductie van bacteriën
De verwijdering van bacteriën van handen wordt berekend als een logreductie. Dit meet het aantal bacteriën dat verwijderd wordt van de huid of van een levenloos oppervlak. De Europese norm EN 1499H inzake handwashygiëne vereist een minimale logreductie van 3. Met andere woorden, na het meten zouden er 1.000 keer minder bacteriën op de handen moeten zitten dan voordien.

 

 

 

 

Papieren handdoeken zorgen voor een betere luchtkwaliteit

  • Bacteriën worden verspreidt via de luchtstroom van luchtdrogers, wat leidt tot besmetting van de omgevingslucht
  • Binnen een straal van 1 meter van de Jet Air droger werd een aanzienlijk aantal bacteriën gemeten in de lucht, waaronder E-coli
  • Op een afstand van 1 of 2 meter van de dispensers met papieren handdoeken werden zo goed als geen bacteriën gemeten in de lucht

Bron : WEPA Nederland en CWS Nederland 

Kopen of bruikleen?

Wij bieden gebruiksvriendelijke dispensers met papieren vouwhanddoeken van diverse leveranciers. De dispensers zijn ruimtebesparend, compact en voldoen aan de strengste hygiëne richtlijnen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit en bijpassende afvalbak. Montage met boorgaten en schroeven of toch liever plakken op de muur? Wij regelen het voor u.

Naast koop bieden wij u de mogelijkheid om dispensers met een bruikleenovereenkomst van ons af te nemen. U profiteert dan van extra voordelige dispensers op voorwaarde dat u de verbruiksartikelen periodiek bij ons afneemt.

Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact op met onze experts op deze pagina of mail naar info@ftgroup.nl. Bellen kan ook : 088 5054666

 

Deel deze pagina
+