Maak kennis met onze (schoonmaak)cobots

In de komende jaren gaan schoonmaakbedrijven steeds vaker cobots inzetten in hun bedrijfsvoering. Cobots zijn collaboratieve robots die repetitieve en inspannende taken uitvoeren, taken die anders door schoonmakers of facilitaire medewerkers worden verricht. Ze werken samen met individuen en in teams om medewerkers te ondersteunen, niet om hen te vervangen.

Onze experts hebben al enkele jaren geëxperimenteerd met schoonmaakcobots van verschillende merken, en we zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met deze machines leidt tot betere prestaties en verhoogde efficiëntie. Op dit moment worden cobots al ingezet in de schoonmaakbranche, waardoor schoonmaakmedewerkers zich kunnen richten op taken met een hogere service waarde en daadwerkelijk het verschil kunnen maken voor de eindgebruikers. Het feit dat cobots de herhalende en inspannende taken uitvoeren, maakt het werk van schoonmakers bovendien gevarieerder en bevredigender.

Onze experts zijn het erover eens: ‘Het doel van de inzet van schoonmaakcobots is niet om schoonmakers overbodig te maken of te vervangen. Het doel is om een betere schoonmaakkwaliteit en dienstverlening te bereiken door medewerkers en robots samen te laten werken.’ Om dit te bereiken, stellen we graag onze cobots aan u voor.

Gausium

Een van de twee merken in ons assortiment is Gausium. Gausium, ook wel bekend als “Gaussian Robotics,” werd in 2013 opgericht door Edward CHENG vanuit een diepe passie voor autonoom rijden. In de loop der jaren is Gausium uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in AI-gestuurde autonome schoonmaak- en servicerobots, met meer dan 4.000 succesvolle implementaties verspreid over 50 landen en regio’s. Op dit moment omvatten de producten van Gausium cobots, zoals:

  • Phantas: Phantas van Gausium is een baanbrekende alles-in-één vloerreinigingsoplossing, die innovatie en efficiëntie vertegenwoordigt. Met vier verschillende reinigingsstanden, ongeëvenaarde wendbaarheid en geavanceerde kunstmatige intelligentie, is Phantas een veelzijdige en slimme keuze voor commerciële vloerreiniging in diverse sectoren.
  • Vacuum 40: De Vacuum 40, ontwikkeld door Gausium, is een veelzijdige stofzuigrobot voor geautomatiseerde vloerreiniging, geschikt voor harde en zachte vloeren. Met zijn intelligente functies en aanpassingsvermogen is hij perfect voor diverse omgevingen. Deze robot biedt grondige reiniging met verschillende zuigstanden en zuivere lucht dankzij een H13 HEPA-filter. Met slimme navigatie en bediening via een mobiele app is de Vacuum 40 een waardevolle aanwinst voor diverse sectoren.
  • Schrubber 50: De Scrubber 50 Pro van Gausium biedt geavanceerde sensortechnologie en is geschikt voor diverse sectoren. Met zijn 3-in-1 functionaliteit en Auto Spot Cleaning-technologie, zorgt hij voor efficiënte en grondige reiniging van vloeroppervlakken. Daarnaast heeft de robot indrukwekkende productiviteit en een 5-voudig filtratiesysteem, wat bijdraagt aan duurzaamheid. Met zijn slimme, flexibele en ergonomische ontwerp, minimaliseert de Scrubber 50 Pro menselijke tussenkomst en biedt moeiteloos schoonmaken.
  • Schrubber 75: De Schrubber 75 van Gausium is een baanbrekende industriële schoonmaakrobot, ontworpen om zelfs de meest veeleisende reinigingstaken op grote oppervlakken aan te kunnen. Dit vlaggenschip van Gausium biedt een krachtige oplossing om de productiviteit te verhogen en uw schoonmaakprocessen te optimaliseren. Met zijn geavanceerde sensortechnologie, indrukwekkende reinigingscapaciteit en veelzijdige toepassingen in diverse industrieën, is de Scrubber 75 een ware revolutie in geautomatiseerde schoonmaak.
  • Delivery X1 pro: De Delivery X1 Pro van Gausium biedt een revolutionaire oplossing voor de horeca door geavanceerde technologie en betaalbaarheid te combineren. Deze autonome bezorgingsrobot voert nauwkeurige leveringen uit met geavanceerde navigatie en schokdempingstechnologie. Met kenmerken zoals markeerloze installatie, Smart Trays, en samenwerking tussen meerdere robots, verhoogt de X1 Pro de productiviteit en verlaagt kosten, met een snelle return on investment. Deze robot vereenvoudigt het bezorgproces en opent nieuwe mogelijkheden voor efficiënte en kostenbesparende leveringen in de horeca.

ICE Cobotics

ICE Companies, opgericht in 2011 en wereldwijd gerebrand als ICE Cobotics in 2022, bevindt zich in een leidende positie binnen de wereld van reinigingstechnologieën en -apparatuur. Als pioniers in de schoonmaakindustrie hebben zij zich toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve producten, waaronder het baanbrekende Cobi 18.

De Cobi 18, ontwikkeld door ICE Cobotics, is een autonome schrobzuigmachine die de samenwerking tussen mens en robot in de schoonmaakindustrie verbetert. Met geavanceerde eigenschappen, zoals de mogelijkheid om continu te werken met slechts één oplaadbeurt, biedt het efficiëntie en veiligheid. De eenvoudige touchscreen-interface maakt bediening moeiteloos, terwijl geavanceerde sensoren zorgen voor veilige navigatie en gegevensbeveiliging. Geschikt voor diverse sectoren, draagt de Cobi 18 bij aan een verbeterde perceptie van schoonmaak en creëert schonere en gezondere omgevingen.

Klik hier voor de Cobi 18

Neem contact met ons op voor meer informatie

Bent u op zoek naar een schoonmaakrobot die uw schoonmaakwerkzaamheden naar een hoger niveau tilt? Dan is Cobi 18 een uitstekende keuze voor u. Voor meer informatie over deze robot, vragen, demonstratie of advies op maat, nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen met een van onze experts. Samen verbeteren we de efficiëntie en kwaliteit van uw schoonmaakwerkzaamheden.

Deel deze pagina
+