Roltrapreiniging

Een roltrap is een opvallend element in een gebouw. De bouw en constructie van een roltrap maken het vaak complexer om schoon te maken, wat leidt tot hoge kosten of verminderde reiniging van de roltrap. In vergelijking met het interieur van een gebouw wordt de roltrap vaak verwaarloosd qua schoonmaak, wat resulteert in extra gevaren en een verslechterd uiterlijk. Voor meer informatie over het reinigen van uw roltrap, leest u hieronder verder. Neem ook gerust een kijkje in ons assortiment voor de mogelijkheden.

Roltrapreinigers van Facility Trade Group

In ons assortiment vindt u diverse roltrapreinigers en systemen om uw roltrap schoon te maken. Deze middelen en materialen vergemakkelijken het onderhoud en dragen bij aan het behoud van een schone roltrap. Hierdoor kunt u ongelukken voorkomen en een goede uitstraling creëren. Hieronder geven wij een duidelijk overzicht van de verschillende oplossingen.

Roltrap reiniging materialen

Voor het reinigen van roltrappen biedt Facility Trade Group u de keuze tussen een manueel systeem en een volautomatisch systeem. Betreft het manuele systeem, bieden wij het Tread-TEQ roltrapreinigingssysteem aan. De diverse onderdelen van dit systeem geven u de mogelijkheid om uw roltrap doeltreffend en snel te reinigen. U heeft slechts enkele minuten nodig om de volledige roltrap schoon te maken. De handelingen zijn eenvoudig uit te voeren door iedereen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in de dagelijkse schoonmaakroutine. De verschillende materialen voor roltrapreiniging die behoren tot het Tread-TEQ roltrapreinigingssysteem zijn:

  • Rail-TEQ: Handrail roltrapreinigingsset
  • Riser-TEQ: Roltrapreiniger hoofdunit
  • Riser-TEQ pads: in verschillende opties
  • Tread-TEQ: Roltrapreiniging tool/systeem in 60 of 80 cm

Roltrap reinigingsmiddelen

De roltrapreinigingspads kunnen worden ondergedompeld in een bak met Clean-TEQ reinigingsmiddel. Dit is een niet-schuimend, geconcentreerd reinigingsmiddel zonder schadelijke stoffen zoals fosfaten, bleekmiddelen of oplosmiddelen. Bovendien is het niet corrosief, wat betekent dat materialen op de roltrap, zoals rubber en glas, onaangetast blijven. Het Clean-TEQ roltrapreinigingsmiddel laat geen kleverig residu achter en bezit antislip eigenschappen.

Manueel een roltrap reinigen: zo doet u dat

Voor een grondige reiniging van de roltrap zijn slechts 2 rondes nodig, wat resulteert in een korte onderbreking voor gebruikers. Tijdens de eerste ronde wordt het reinigingsmiddel verspreid, waarna in de tweede ronde het vuil wordt opgenomen door de schoonmaakpads.

Het Tread-TEQ systeem bestaat uit een robuuste telescopische steel met een padhouder. In de padhouder wordt een speciaal geprofileerd reinigingspad geplaatst. Voor elk type roltrap is er een aparte pad die naadloos in de groeven van de roltrap past. Het hardere gedeelte leidt de pad in de groeven van de roltraptreden en verwijdert tegelijkertijd grover vuil. Het zachte rode schuimdeel past zich aan de groeven aan en neemt zo al het dieperliggende vuil op.

Roltrap reiniging met een volautomatisch systeem

Wilt u een volautomatische oplossing voor het reinigen van uw roltrap, waarbij de roltrap ook minimaal buiten gebruik is? Dan is de aanschaf van de Duplex Escalator waarschijnlijk de juiste keuze voor u. De Duplex Escalator is een volautomatische roltrapreiniger die uw roltrap snel en zonder lichamelijke inspanning weer in uitstekende conditie brengt. Dit complete systeem bevat tevens automatische vuilafzuiging.

Als u interesse heeft in deze efficiënte, effectieve, ergonomische en duurzame oplossing voor uw reinigingsprobleem met roltrappen of rolbanen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies of een demonstratie.

Deel deze pagina
+