Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2022

Actueel -

Waarom is Facility Trade Group partner van Nationaal Toiletonderzoek?

Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, waarbij door een anonieme steekproef 150 openbare toiletten in Nederland worden getest. Als expert op het gebied van hygiëne zijn wij ook dit jaar weer exclusief partner van het Nationaal Toiletonderzoek.

Highlights Nationaal Toiletonderzoek 2022

  • U treft eerder een vies toilet dan een schoon toilet. Want de kans om een schoon toilet aan te treffen is laag met 40,4%.
  • Damestoiletten zijn schoner dan herentoiletten. Al is er maar een klein verschil.
  • De kans op een schoon toilet is het grootst in de horeca.
  • De zitting is het meest vervuild.

Meer resultaten zien?

Wij hebben de meest interessante toiletfeiten voor u op een rijtje gezet in een infographic.

infographic-resultaten-nationaal-toiletonderzoek-facility-trade-group

Het Facility Trade Group onderzoeksteam

Medewerkers van Facility Trade Group zijn afgelopen zomer op pad gegaan om te kijken hoe het met de hygiëne in openbare toiletten gesteld is. Ze gebruikten hiervoor een scorelijst en namen bacteriologische monsters. Bij het bezoek aan een toilet werd beoordeeld of het visueel schoon was. Ook is er gekeken naar de staat van het sanitair net als de gebruikte systemen. Met behulp van een zogenaamde dipslide zijn de deurkruk, de wc-bril, de spoelknop en de kraan onderzocht. Door de dipslide kort tegen het betreffende oppervlak te drukken blijven er bacteriën achter op de voedingsbodem. Deze is vervolgens door het laboratorium op aantal en soort geanalyseerd.

Ervaringen tijdens Nationaal Toiletonderzoek

Tijdens het onderzoek zijn onze medewerkers van alles tegengekomen. Van strak ingerichte toiletten tot verwaarloosde plaspotjes.
Lees de bevindingen in de persoonlijke blogs van onze “onderzoekers”!

Blog1: Is het daadwerkelijk zo schoon als het er uit ziet? door Rob Lamers, Key Accountmanager bij Facility Trade Group

Blog2:  Shit Happens door Thirza Glastra, Trainee Marketing bij Facility Trade Group

Blog3: Strak ingerichte toiletten, verwaarloosde toiletten en ware kunstwerken door Chanine Watson, HR adviseur bij Facility Trade Group

Blog4: Functioneel, sensorkranen en duurzame communicatie door Arjan Bolink, Manager Marketing & Communicatie bij Facility Trade Group

Pimp your toilet

Wie weet wordt uw toilet volgend jaar bezocht tijdens het Nationaal Toiletonderzoek. Zorg er daarom dat de hygiënegraad in uw toilet optimaal is. Het is nu het ideale moment om uw toilet voordelig aan te pakken met de ‘Pimp your toilet’ actie.

Deel deze pagina
+