Facility Trade Group gaat strijd aan met wegwerpplastic

Blogs -

Plastic afval is een internationaal probleem dat steeds urgenter wordt. Afval van wegwerpplastic speelt hierin een grote rol. Vanuit duurzaamheidsoverwegingen willen wij een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het verminderen van wegwerpplastic. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met de Plastic Soup Foundation en willen wij u helpen bij de transitie van ‘single used plastics’ (SUP) naar plasticvrije artikelen. Ook de plastic footprint van onze eigen organisatie hebben wij kritisch bekeken. Ons plasticverbruik rondom verpakken en verzenden gaan wij aanzienlijk verminderen! Lees hier mee over single used plastics…..

Verbod op single used plastics 

Vanaf 3 juli 2021 geldt het wettelijk verbod op single used plastics uit de nieuwe EU SUP-richtlijn. Een verbod waar veel horeca- en facility professionals mee te maken krijgen. Wij willen u helpen op tijd de beste alternatieven te implementeren. Misschien overweegt u eerder over te stappen op plasticvrij. Vanwege de positieve effecten op het milieu én uw imago richting eindklant. De adviseurs van Facility Trade Group staan voor u klaar! Lees hier meer….

Makkelijker plasticvrije alternatieven kiezen

Alle plasticvrije artikelen zijn in onze webshop gelabeld met ‘plasticvrij’. Daardoor is het makkelijker om plasticvrije alternatieven te selecteren. Voor veel single used plastics zijn al hele goede alternatieven en de keuze voor plasticvrij willen wij zo makkelijk mogelijk maken. Natuurlijk omdat het straks wettelijk verplicht is. Maar ook omdat wij geloven dat we op deze manier een plasticvrije keuze kunnen versnellen. Zodat we vandaag al samen met u het verschil kunnen maken! Klik hier voor ons plasticvrije assortiment.

Plasticvrij verpakken en verzenden

Onder het motto ‘practice what you preach’ hebben we ons proces van verpakken en verzenden kritisch bekeken. Tape en etiketten zijn vervangen door plasticvrije varianten. Het plastic rekfolie dat we gebruiken voor het wettelijk verplichte ‘sealen’ van pallets, wordt na het  succesvol afronden van een pilot die nu loopt, vervangen door plastic besparend wikkelnet.

Plastic Soup Foundation

Om de strijd tegen wegwerpplastic kracht bij te zetten, staan we in de vorm van ‘Business Angel’ achter de missie van de Plastic Soup Foundation. Wij doneren 1% van de omzet van de plasticvrije artikelen aan deze ANBI goedkeurde stichting die zich inzet tegen plastic verontreiniging. “We werken elke dag aan oplossingen om de plasticvervuiling een halt toe te roepen. We zijn dan ook dankbaar dat we dankzij de steun van Facility Trade Group onze strijd kunnen blijven voortzetten”, aldus Maria Westerbos, oprichter en directeur van Plastic Soup Foundation.

Deel deze pagina
+