Wat betekent de regelgeving Single Used Plastics voor u?

Actueel -

De Nederlandse regering gaat de strijd aan met zwerfafval door het gebruik van plastic wegwerpproducten aan banden te leggen, met de zogenaamde SUP-wetgeving. SUP staat voor Single Use Plastics en heeft  betrekking op plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen.  De Single Use Plastics wetgeving (SUP) is een wet die uit diverse fases bestaat. De wet ging in op 3 juli 2021 en nu is ook duidelijk hoe de regelgeving tot 2024 eruit ziet. Lees HIER wat voor gevolgen deze wetgeving heeft op uw bedrijf of organisatie.

Twintig relevante vragen en antwoorden over de SUP wetgeving

Bekijk HIER de belangrijkste zaken met betrekking tot de SUP regelgeving. Snel en overzichtelijk.

Alternatieven voor single used plastics

Vallen uw verpakkingen onder de SUP-wetgeving? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven. U kan bijvoorbeeld kiezen voor herbruikbare alternatieven of alternatieve materiaalsoorten. Facility Trade Group kan u daarbij helpen. We hebben diverse innovatieve en toekomstbestendige oplossingen beschikbaar en denken graag met u mee.

Onze alternatieven voor single used plastics voldoen aan alle eisen op het gebied van functionaliteit, gebruiksgemak en beleving. Deze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals bamboe, falcatahout, karton, palmblad en suikerriet.  Een goed voorbeeld is de Zero Waste Cup. Klik hier voor meer informatie

Deel deze pagina
+