Facility Trade Group trotse partner Nationaal Toiletonderzoek

Actueel -

Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, waarbij middels een anonieme steekproef 150 openbare toiletten in Nederland worden getest. Als expert op het gebied van hygiëne verbinden wij ons graag aan dit prachtige initiatief. ”Het onderzoek sluit mooi aan op onze expertise. Met onze kennis over hygiëne en beleving in diverse branches kunnen wij een mooie bijdrage leveren. Uit de resultaten van afgelopen jaren blijkt dat er veel ruimte is voor verbetering op het gebied van hygiëne, waarbij wij graag een voortrekkersrol vervullen. De steekproeven worden uitgevoerd door ons onderzoeksteam, waarbij zij hun bevindingen online gaan delen. De monsters worden vervolgens onderzocht door een onafhankelijk laboratorium/onderzoekbureau. De resultaten hiervan verwachten wij in December”, aldus Arjan Bolink, Manager Marketing & Communicatie.

Het onderzoeksteam

Medewerkers van Facility Trade Group vormen ook dit jaar het onderzoeksteam en gaan in de maand September op pad.  Ze zijn erg benieuwd hoe het dit jaar met de hygiëne in de Nederlandse openbare toiletten is gesteld. De komende periode zijn een aantal van onze “onderzoekers” hier en op de website van Service Management te volgen met hun persoonlijke blogs !

 

Highlights Nationaal Toiletonderzoek 2022

De kans om een schoon toilet aan te treffen is 40,4 procent. Daarmee houdt de Nederlander toch nog wel wat te wensen over want met dit percentage “schoon” treft men eerder een vervuild dan een schoon toilet. De schoonste toiletten zijn te vinden in de Horeca. Van de 150 geteste toiletten waren de damestoiletten was 41 procent schoon, bij de heren was dat 40 procent.

Voor het onderzoek is de bacteriologische vervuiling van vier contactvlakken gemeten. De toiletzitting was met 29 procent het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan en de spoelknop. De deurknop aan de binnenkant van de toiletdeur was met 9 procent slecht het minst vervuild.

Download hier de infographic

Link naar een blog 

 

Deel deze pagina
+