Facility Trade Group trotse partner Nationaal Toiletonderzoek

Actueel -

Facility Trade Group wordt partner van Nationaal Toiletonderzoek

Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, waarbij middels een anonieme steekproef 150 openbare toiletten in Nederland worden getest. Als expert op het gebied van hygiëne verbinden wij ons graag aan dit prachtige initiatief. ”Het onderzoek sluit mooi aan op onze expertise. Met onze kennis over hygiëne en beleving in diverse branches kunnen wij een mooie bijdrage leveren. Uit de resultaten van afgelopen jaren blijkt dat er veel ruimte is voor verbetering op het gebied van hygiëne, waarbij wij graag een voortrekkersrol vervullen. De steekproeven worden uitgevoerd door onze experts, waarbij zij hun bevindingen online gaan delen. De monsters worden vervolgens onderzocht door een onafhankelijk onderzoekbureau. De resultaten hiervan verwachten wij in september”, aldus Arjan Bolink, Manager Marketing & Communicatie.

Het onderzoeksteam

Medewerkers van Facility Trade Group vormen het onderzoeksteam en gaan deze zomer op pad.  Ze zijn erg benieuwd hoe het dit jaar met de hygiëne in de Nederlandse openbare toiletten gesteld is. Na de zomer zijn een aantal van onze “onderzoekers” te volgen met hun persoonlijke blogs!

Highlights laatste Nationaal Toiletonderzoek

  • De kans om een schoon toilet aan te treffen is 41 procent. Daarmee houdt de Nederlander toch nog wel wat te wensen over want met 41 procent schoon treft hij of zij eerder een vervuild, dan een schoon toilet. De schoonste toiletten zijn te vinden in de Horeca, gevolgd door Gezondheidszorg en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen, sportcomplexen, bioscopen, tankstations en bibliotheken.

 

 

 

  • Klein verschil tussen Dames en Heren.  Van de damestoiletten was 42 procent schoon, bij de heren was dat 40 procent.
  • Voor het onderzoek is de bacteriologische vervuiling van vier contactvlakken gemeten. De toiletzitting was met 33 procent het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan en de spoelknop. De deurknop aan de binnenkant van de toiletdeur was met 9 procent slecht het minst vervuild.

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina
+