Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek, waarbij middels een anonieme steekproef 150 openbare toiletten in Nederland worden getest. Als expert op het gebied van hygiëne verbinden wij ons graag aan dit prachtige initiatief. ”Het onderzoek sluit mooi aan op onze expertise. Met onze kennis over hygiëne en beleving in diverse branches kunnen wij een mooie bijdrage leveren. Uit de resultaten van afgelopen jaren blijkt dat er veel ruimte is voor verbetering op het gebied van hygiëne, waarbij wij graag een voortrekkersrol vervullen. De steekproeven werden uitgevoerd door ons onderzoeksteam, en zij delen hun bevindingen hieronder. De monsters werden vervolgens onderzocht door een onafhankelijk laboratorium/onderzoekbureau. De winnaar van het nationaal toiletonderzoek 2023, de resultaten en meer informatie vindt u hieronder.
Lees hieronder de blogs van onze experts:
- Nationaal Toilet Onderzoek 2023: Rondje Schiermonnikoog
- Nationaal Toiletonderzoek 2023: Van Top tot Flop, Wat Een Avontuur!
- Nationaal Toiletonderzoek 2023: De negatieve impact van een vieze toiletborstel
- Nationaal Toiletonderzoek 2023: De meeste toiletten kunnen wel een likje verf gebruiken
Het onderzoeksteam
Medewerkers van Facility Trade Group vormden ook dit jaar het onderzoeksteam en gingen in de maand September op pad. Ze waren erg benieuwd hoe het dit jaar met de hygiëne in de Nederlandse openbare toiletten was gesteld. De afgelopen periode waren een aantal van onze “onderzoekers” hier en op de website van Service Management te volgen met hun persoonlijke blogs (zie hierboven) !
Highlights Nationaal Toiletonderzoek 2023
Het percentage schone openbare toiletten neemt toe, maar de kans op een schoon toilet blijft met 43,6% nog steeds onder de 50 procent. Desalniettemin is dit percentage aan schone toiletten nog nooit zo hoog geweest. Dit jaar zijn vooral in de zorgsector de schoonste toiletten te vinden, met een indrukwekkende score van 60%.
Om vast te stellen welk contactoppervlak het meest vervuild is, is de bacteriologische vervuiling van de vier onderstaande oppervlakken getest. Daaruit bleek dat de wc-bril het meest vervuild was met 25%, gevolgd door de kraan en de spoelknop. Het handvat aan de binnenkant van de deur was relatief minder vervuild, met slechts een kleine 6% aan vervuiling.
Benieuwd naar meer percentages en de winnaar van het Nationaal Toiletonderzoek? Bekijk dan de infographic of het persbericht hieronder.
Download hier de Infographic van het Nationaal Toiletonderzoek 2023