CWS SmartWash

Nieuws -

Een collega hoest, een klant niest, meerdere kinderen hebben last van keelpijn: ziektekiemen verspreiden zich veel sneller dan we beseffen. De meeste worden via kruisbesmetting van hand tot hand “doorgegeven”. Zorgvuldige handhygiëne is dan ook dé manier om besmettelijke ziekten te slim af te zijn. Door je handen met water én met zeep te wassen, neemt de kans op kruisbesmetting en daarmee ziekte af.

Nog geen 30% van alle toiletbezoekers gebruikt zeep bij het wassen van de handen! Met de CWS SmartWash gebruikt 100% van de toiletbezoekers bij het wassen van hun handen zeep!

Handen wassen met zeep belangrijkste maatregel tegen griep

Als het griepvirus rond waart, rijst ook de vraag wat je ertegen kunt doen. Een goede hygiëne is het allerbelangrijkst om besmetting te voorkomen. Vaak en grondig handen wassen is de belangrijkste maatregel. Een goede handhygiëne blijkt een groot deel van de griepgevallen te voorkomen. Het griepvirus verspreidt zich namelijk door de lucht en via de handen. Daarom zijn plekken zoals deurklinken, telefoons, muizen en toetsenborden een bron van bacteriën. De schoonmakers in kantoorpanden mogen de computerapparatuur vaak niet schoonmaken. De werkgever moet in zo’n geval zorgen dat werknemers zelf de middelen krijgen om hun apparatuur schoon te maken. Dit sluit aan bij tips die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid geeft:

  • Werkgevers kunnen werknemers een griepprik aanbieden.
  • Vaak en zorgvuldig handen wassen.
  • Netjes hoesten en niezen en zakdoeken maar één keer gebruiken.
  • De werkplek en apparatuur op de werkplek schoonhouden.
  • Zorgen voor frisse lucht (regelmatig ventileren en even naar buiten)

Ziekteverzuim door griep voorkomen

Handen wassen met zeep voorkomt verspreiding van micro-organismen. Het is opvallend dat ook kranen, zeepdispensers en spoelknoppen op stortbakken een bron van besmetting zijn. Door te investeren in no touch-systemen kan ziekteverzuim door besmetting met het influenzavirus voorkomen worden. Door een sensor hoeven werknemers de kraan of zeepdispenser niet aan te raken en dat is een stuk hygiënischer. Het is ook geen overbodige luxe om handenwas-instructies op de toiletten op te hangen. Ook het goed drogen van de handen is belangrijk aangezien vochtige handen tot 1.000 keer meer bacteriën verspreiden. Papieren wegwerpdoekjes zijn het meest hygiënisch.

Handhygiëne nu nog eenvoudiger

De CWS SmartWash is een innovatieve mengkraan en zorgt voor de perfecte mix van water, zeep en lucht. Dankzij een gepatenteerd mengsysteem in de dispenser wordt de zeep automatisch toegevoegd aan het water wanneer de kraan wordt geactiveerd. Een hygiënische oplossing, omdat het gebruik van zeep tijdens het wassen van de handen op deze manier is gegarandeerd. De Non touch sensor  in de kraan voorkomt aanraking van oppervlakken en daarmee ziektekiemen. Bekijk hier het filmpje.

 

Zuinig met natuurlijke hulpbronnen

De CWS SmartWash maakt hygiëne niet alleen een stuk eenvoudiger; je kunt hiermee ook in je portemonnee en op het gebied van duurzaamheid een besparing realiseren. Vergeleken met een standaard waterkraan verlaagt de CWS SmartWash het verbruik van water aanzienlijk: tot slechts 200 ml water per handwasbeurt in plaats van ongeveer 2 liter! De intelligente voormenging van water, zeep en lucht bespaart tot 90% water en tot 60% zeep. De CWS SmartWash reguleert namelijk het zeep- en watergebruik waardoor overdosering niet mogelijk is. In ruil voor elke CWS SmartWash die in de markt wordt gezet , schenkt CWS 20.000 liter drinkwater aan een ontwikkelingsland via de Made Blue Foundation. Hierdoor hebben 20 kinderen gedurende een heel jaar op school toegang tot schoon water.

Deel deze pagina
+